lördag 24 maj 2014

Stylistpraktikant?

Jag får så många frågor om hur man blir inredningsstylist och eftersom det inte finns någon utbildning är alltid mitt bästa tips att försöka få assistent eller praktikplats hos någon etablerad stylist. Till alla som frågar säger jag också alltid att jag ska säga till när jag söker någon ny, det gör jag nu.
Till hösten kommer jag att ta in en praktikant, det är en heltidsplats från mitten av augusti fram till jul, det är ingen ersättning utan mer som en utbildning och en möjlighet att få vara med och lära sig yrket inifrån. Jag har assistenter anställda så det handlar inte om att få gratis arbetskraft (vill jag också passa på att säga till alla som brukar kommentera om det) utan om att bli ett större team och att dela med mig av det jag en gång fick när jag startade upp. Nästan alla praktikanter jag haft har antingen jobbat kvar på något sätt hos mig eller jobbar nu själva som stylister. Jag tror att det är svårt att få ut något av sin praktik om man inte är med heltid men självklart är tiderna flexibla liksom hur lång praktiken ska vara men min erfarenhet är att en termin brukar vara ganska lagom.
Om du är intresserad så maila mig på lotta@lottaagaton.se och skriv lite om dig själv, vad du vill få ut av praktiken och skicka med några inredningsbilder som du tycker beskriver din stil.

torsdag 22 maj 2014

Svenskt Mode


Tomorrow and until September 1st this exhibition dedicated entirely to the last 15 years of Swedish fashion. "Svenskt Mode" is showing at Sven-Harrys Art museum in Stockholm. Don't miss..more info here.

Summer Blues..

The perfect tile

 Amazing new tiles by Barber Osgerby for UK brand Domus. See more here.