söndag 16 januari 2011

Cappellini

I miss the old Cappellini...

6 kommentarer:

Therese S sa...

Jag går fortfarande och funderar på om jag ska köpa ett par gråa low pad. Jag tror att det är dags att slå till. De är superfina.

Anonym sa...

Vad är det för skillnad på de gamla och de som finns ute i butik nu?

/Alex

Anonym sa...

Hoppas du ser min fråga ovan =). Är så nyfiken (och relativt okunnig i området). Tack på förhand för ditt svar, Lotta!

/Alex

Lotta Agaton sa...

Det fanns en tid när Cappellini ägde möbelindustrin fast de var ganska "små", i många år var det till dem alla formgivare ville. De fick hela världens designelit att slåss om en inbjudan och resa till Milanomässan ett dygn innan för att gå på deras fest varje år, de hade de absolut finaste utställningarna, bästa formgivarna och snyggaste möblerna år ut och år in. Vad hände sen, var är de nu? Jag vet att de då och då kommer ut med nya fina möbler, att de blev uppköpta av Poltrona Fraugruppen efter lång tids kärv ekonomi men ändå. Jag slutar aldrig att förvånas över hur företag som var så bra och stod så högt kan nästan försvinna. Kolla på deras hemsida (som är rätt jobbig) så ser du hur mycket fint de gjorde.
Lxx

Lotta Agaton sa...

PS...Men det är ingen skillnad på de gamla möblerna som produceras nu, det är bara att de inte kommer med så mycket nytt kul.

Anonym sa...

Stort tack för ditt svar! Jag ska ta en titt pa deras sida och se vad de gjort för möbler. Känner bara till ngr stycken, bl a just denna fina stol. Ögongodis, tyvärr inte lika bekväm som fin. Sa tycker jag att det är med manga fatöljer/stolar....

Mvh

Alex