torsdag 1 juli 2010

Semester!

Bloggen har sommarstängt mellan den 1 juli och mitten av augusti. Jag önskar er alla en riktigt härlig sommar! ♡

Vitt
HollandHella Jongelius, Li Edelkoort, Moooi, Ineke Hans, Droog, Marten Baas... Vad har holländarna i vällingen som får deras design att på ett så eget, modigt och innovativt sätt att inte likna någon annans? Jag vet inte men deras designskolor Eindhoven och Arnhem dignar ständigt av nya stjärnskott. En ny favvo är Yvette Jacobs som gör fantastiska föremål i någon sorts gummiliknande pappersmassa. Fab.

Happy sweet july!


Tessans nya citat


Häromdagen plåtade jag och fotografen Guido Hildebrand Thereses Sennerholts fina nya kollektion citattavlor, här kommer en sneakpeak.

onsdag 30 juni 2010

Patricia

Jag ä l s k a r Patricia Urquiolas nya stol Klara som tillverkas av Moroso, här i bild från tidningen Case da Abitare

Tacchini


På möbelmässan i Milano i våras sprang vi på de fina puffarna "Spin" som är ritade av Claesson Koivisto Rune för ett företag jag inte kände till innan som heter Tacchini.
Tacchini har precis gett ut det första numret av sin tidning "The Journal" den är plåtad av Andrea Ferrari och visas här.

tisdag 29 juni 2010

Lampa och webshoptips


New Yorkbaserade Commonwealth har ritat den här fantastiskt fina habegärsframkallande lampan "The Truncheons". Den säljs exklusivt på Matter som är en f a n t a s t i s k webshop baserad i Brooklyn. Matter shippar inte till Sverige om man beställer online men om man ringer så går det bra. Hurra.

Sandstorm

Galet vackra bilder av Alvarosh, via Lisa Milberg.

Louis Vuitton

Jag saknar Madonna men Lara Stone för LV är smashing!

Bouroullec + Axor


Favvobröderna Bouroullec har ritat en serie badrumsprodukter åt tyska Axor, gissar att de stylat bilderna själva också..galet fint är alltihop iallafall!
Via: Designboom.

måndag 28 juni 2010

Varpunen
Det finns mycket blandad kvalitet på bloggandet här ute. En av mina nya favoriter är finska Varpunen som lyckas med konststycket och bristvaran att nästan bara visa skitsnygga egentagna bilder på sin familj och renovering. Magic.
Via: DVDP

söndag 27 juni 2010

Arflex
Italienska Arflex grundades år 1947 och har en härlig retrokänsla på alla sina möbler oavsett om de ritades på 70talet av Carlo Colombo eller är nyritade av CKR och Van Duysen.
Av: Joanna Mc Clure
Via: Simpleblueprint.

The new black..and brown