fredag 18 juni 2010

Höst

Köpte en massa tidningar igår. Fantastiskt vackert omslag på italienska Vogue men "Fall forecast" funkar inte för mig just nu, jag kan inte ta in halsdukar och lager på lager en vecka innan midsommar...Det skiljer faktiskt mode från inredningstidningarna, vi skulle aldrig ha ett höstomslag i juni.

Betongtapeter


Väldigt fina betongtapeter i en mängd olika varianter gör norska Betongvegg.no.
Via: Design-shimmer.

torsdag 17 juni 2010

Via: Weheartit.

Cairnboxes

Jag har en krasch på trärena saker just nu och föll såklart handlöst för de här magnetiska askarna som trotsar stilleben-tyngdlagen och kan komponeras hur som helst. "Cairnboxes" är ritade av franska Constance Guisset.
Via: Notcot.

Patina


Via: Weheartit, Ffffound, Convoy.

Monocle Havaianas

Kanske höjden av design nörderi men svåra att motstå är tidningen Monocles limited edition flipflops från Havaianas, säljs i tidningens fab webshop för 20 Euros.

Färgonsdag 16 juni 2010

Colette

Colette, je t'aime.

1:1


"1:1 architects build small spaces" heter en utställning på
Victoria & Albert museum i London som öppnade i veckan och pågår till den 30 augusti. Svenska Tham & Videgård arkitekter är en av 19 inbjudna arkitektkontor som är medverkar. Grattis Bolle och Martin!

tisdag 15 juni 2010

Retrosnyggt

Via: Ffffound, Convoy.

MönsterFotografen David Stephenson har plåtat fantastiskt fina och helt galet symmetriska bilder på tak i gamla katedraler i Europa.
Via: Designboom.
Via: Ffffound.

måndag 14 juni 2010

Henrik Vibskov

Henrik Vibskov är en dansk modeskapare med en grym butik men han gör även fantastiska typ konstprojekt, det går inte riktigt att beskriva så alla ni som inte varit där förut. Luta er tillbaka, ta ett djupt andetag och surfa er igenom Henrik Vibskovs hemsida. Bilden kommer från hans Fringe Project 1, och säljs även som print. Fab.

Terrific
Terrrrrific är en grym New Yorkbaserad designbyrå som gör fantastiska och personliga hemsidor som fått mig att inspireras till att göra i ordning både min hemsida och min blogg i höst. På riktigt.

Måndag!

söndag 13 juni 2010

Blått


Saskia


Jag är inte så förtjust i smycken men Saskia Diez gör otroligt fina enkla smycken i material som trä, silver...och de här fantastiska pappersväskorna. Allt går att köpa i hennes webshop..happy sundayshopping!