fredag 11 juni 2010

Trevlig helg!

Via: Ffffound.
Via: Weheartit.

Grijs

En av mina favoritbloggar är Grijs som alltid visar vansinnigt vackra lågmälda bilder, inget som stör, inget som bryter av bara ett jämnt flöde god smak och olika nyanser av grått.

torsdag 10 juni 2010

Finskt
Jag älskade det här reportaget redan första gången jag såg det i danska tidningen Rum för ett par månader sedan. Huset är ritat av arkitekten Tuomas Toivonen och fotograferat av Morten Holtum.
Bilder via: Plaza.
Via: Weheartit.

Family living

I love Ilot Ilov

Tyskarna Ilot Ilov är en av mina storfavoriter, nu ska de ha en utställning i Berlin under DMY Festivalen den 10-13 juni där de kommer att visa de här fina nya produkterna.

LOVE

Via: Weheartit.

onsdag 9 juni 2010

My treat


Ibland när jag har jobbat för mycket åker jag hit första dagarna på semestern, till Maricel, ett fantastiskt spa-hotell på Mallorca.
Jag reser ensam, läser böcker, simmar i havet, tar spabehandlingar, lägger mig tidigt i frasiga hotellakan äter långa frukostar och pratar inte med någon. Bara ett par dygn, skalar bort all jobbstress..sen åker jag hem och har semester med familjen. Galet lyxigt.
19 dagar kvar!
Via: Ffffound.

Pia

Duktiga fab Pia Wallén har gjort de fina grafiska mönstren Paco, Coco och Karl. De säljs som metervara på 150 cm bredd i 100 % bomull och produceras av Frösö handtryck.

Appt 50

Efter att Jasper Morrison introducerat dem för ägaren är det nu Ronan och Erwan Bouroullec som fått göra om inredningen till Appartment 50.
Appt 50 är en lägenhet i ett bostadsområde i Marseille ritat av Le Corbusier. Det är mer som en inbodd lägenhet än ett museum där inredningen gjorts om för sommaren av bröderna Bouroullec som blandat sina egna möbler med originalmöblerna av Charlotte Perriand och Jean Prouvé.
Lägenheten kommer att stå öppen för allmänheten mellan den 15 juli-15 augusti. Hm, det kanske måste bli ett stop i Marseille i sommar..
Läs mer här.
Via: Weheartit.
Via: Workisnotajob.

Grossman
Maria Grossman är en tysk stylist med en otroligt bra känsla för att göra vardagsstökigt snyggt och hitta den magiska felande länken som gör en bild intressant.

tisdag 8 juni 2010

Palermo

Hey all you Byredojunkies out there, nu lanseras deras nya doft "Palermo" med doft av södra italien, yummie.

Fint i papper
Finska Woodnotes har sedan starten 1987 haft en egen stil och gjort sina produkter av olika papperssnören med väldigt hög kvalitet och helt egna vävtekniker. Grymt fina produkter, helt ekologiskt och väldigt 2010.

Via: Ffffound.

Retrofärger
Nr 10

Acne Paper nr 10, snart i en butik nära dig.

måndag 7 juni 2010

Montana
Danska möbeltillverkaren Montana gör förutom fina möbler ett fantastiskt magasin som också finns på nätet. Det är väldigt roligt tycker jag när företag gör så snygga produktbilder att det faktiskt blir redaktionell känsla. Oftast ligger nyckeln i ett mod av kunden att inte vara så "produktfokuserad" utan lita på att miljön och den externa rekvisitan som läggs till lyfter det man egentligen vill visa. Mer sånt!

Svartvitt