lördag 15 maj 2010

Av: Ros Shiers

JPG


Jean Paul Gaultier har precis färdigställt lägenhetsprojektet "La Suite Elle Decoration" som tidningen Elle Déco ordnat för tredje året i rad och som Maison Martin Margiela och Lacroix fått göra tidigare år. Nu planerar JPG att göra en inredningskollektion i samarbete med Roche Bobois som också varit samarbetspartner i Elleprojektet. Spännande.
Via: Selectism

fredag 14 maj 2010

I.H.


Ineke Hans rules!

WTF

Min favvotidning av alla tidningar är nog Casa Vogue. Den följer med som bilaga till italienska Vogue två gånger om året utan något system så rätt som det är har man missat den.
Nu är det maj och tydligen kom den med aprilnumret och innehöll som vanligt fantastiska innovativa inredningsjobb av grymma fotografer som Tim Walker och Bruce Weber. Irriterande, men en liten tröst är att jag precis upptäckte att man kan ladda ner hela tidningen här.

torsdag 13 maj 2010

Nude Colours
A Collection a Day
A Collection a Day 2010 är en otroligt fin liten blogg som som är en del av ett samlingsprojekt av illustratören och konstnären Lisa Congdon.
Via: Automatism.

Lawn Table

Andreas Engesvik var ena halvan av Norway Says som sorgligt nog lades ner. Nu arbetar han i egen regi och har ritat det här fina utomhusbordet "Lawn Table" som man helt enkelt sticker ner i jorden där man vill ha det.

onsdag 12 maj 2010

ad.10


Trendgurun Li Edelkoort ligger bakom Alcro Designers kommande färgkollektion ad.10. Den släpps i början av juni och är inspirerad av fåglarnas färger. Spännande.
Via: Weheartit.

HusFotografen Karina Tengberg är utbildad och har arbetat som arkitekt i många år, kanske är det därför hennes arkitekturbilder är så otroligt fina.

måndag 10 maj 2010

Nap

"Nap" heter Fritz Hansens nya stol som är ritad av Kasper Salto. Fin.

Via: Weheartit.

Stutterheim


Min kära vän och granne Alexander Stutterheim har vid sidan om sitt arbete som frilansande copy startat Stutterheim Raincoats. Grymt snygga regnrockar som går att beställa på hans fina hemsida.

Owens


Jag gillar Rick Owens fina möbler som suddar ut gränsen mellan konst, mode och inredning. Han är enligt mig en av de få modeskaparna som lyckats kliva över till inredning och behålla sin stil även i möblerna.

söndag 9 maj 2010

Söndagsinspiration

Småbarnsmamman, stilikonen, yogin, världsartisten och förebilden, Madonna plåtad av Mert & Markus för tidningen Interview. Fab.
Via: Style by Kling
Via: I can read.

Valdemar

Fåtöljen Valdemar från Normann Copenhagen är en av mina favoriter just nu. Otymplig, oproportionerlig och alldeles underbar.

PropsJag älskar plexiboxarna "Stuffbox", "Display me box" och "Curiositybox" från danska HAY.