fredag 23 april 2010

Trevlig helg!Grattis Stockholm

I går var jag på nya R.O.O.M och NK Inrednings invigningskalas. Det kändes stort för inredningsstockholm med två så stora fina butikssatsningar. Ett kärt återseende att få träffa delar av R.O.O.M. s fantastiska personal igen och otroligt inspirerande att prata med Kadi som ligger bakom NK Inrednings klockrena satsning. Grattis Stockholm och stort tack till er båda!

Milano/Porro
År efter år håller det, Pierro Lissonis klanderfria styling för Porro. Vitt, svart, vintage och växter..bästa kombon i år igen.

torsdag 22 april 2010

Milano/inspirationOtroligt fina och befriande icke-redovisande bilder från möbelmässan i Milano plåtade av Fredrik Wallner.
1. Piet Boon, 2. Poliform 3. Kose

Favvo

Den här lampan av otroligt begåvade bröderna Ronan & Erwan Bouroullec för Established & Sons i samarbete med Venini är en av mina storfavoriter just nu.

onsdag 21 april 2010

Rika

Jag älskar Rikas kläder, väskor och hennes fantastiska tidning, Ulrika Lundgren startade Rika år 2005 efter att ha jobbat som inredningsstylist på Casa Vogue och Elledecoration. Till en plåtning på Menorca lät hon göra en väska med stjärnor på och efter påtryckningar från vänner och kollegor som ville köpa den lät hon göra 100 st. Det var starten på en solskenshistoria och stjärnorna har nu blivit hennes och varumärkets signum.

Plåtgaller
Jag ska snart sluta tjata om Milanomässan men något som gick igen överallt (förutom att ha mängder av gamla vita böcker som rekvisita) var att göra väggar och bygga montrar av sånt här plåtgaller i olika former. Paselkuenzel är alltså helt rätt ute med sitt fina hus K16/V23 som jag hittade hos A212.

Milano/Tom Dixon

Tom Dixon hade som vanligt en grym monter med otroligt fina nya produkter och fantastiskt bildmaterial.

Tips

Anders Lagerström är möbelsnickare och utbildad på Carl Malmsten, han har tillsammans med Henrik Haij som är industridesigner ett företag som heter Pickyliving. De gör grymt fina nya luckor till Ikeas köksstommar och garderober. Köket på bilden är ritat av Fredrik Wallner.

tisdag 20 april 2010

Abici


Jag har letat cykel hur länge som helst och lutad mot en vägg i Zona Tortona i Milano såg jag den här finingen. Lina (min fantastiska assistent) berättade att det är hennes svåger på Note Design Studio som säljer Abicicyklarna i Sverige och att de har ritat den nya modellen "Serie Stoccolma".

Milano/Moroso

Otroligt begåvade designtrion Front har ritat fåtöljen "Bead Work chair" åt Moroso. Den premiärvisades förra veckan i Milano och är inspirerad av taxichaufförernas säten av träkulor.

Olycklig kärlek

Jag såg det stickade trädet av danska Isabelle Berglund på bild redan innan jag åkte till Milano. Då var jag relativt opåverkad men när jag kom in i rummet på Rosanna Orlandi där det stod slog det till i full kraft. Kärlek, jag vill äga det, stjäla det, ta det under armen och springa, leva lycklig tillsammans med det i alla mina dagar. Det blev tyvärr inte så, trädet är kvar i Milano och jag är hemma.

Skujeniece


Hur härligt det än är att gå omkring och titta på de fantastiska utställningarna hos möbeljättarna så är det ändå oftast bland designskolorna och de mindre utställarna man hittar utanför boxentänket som får mig att sluta andas för en stund. Maja Sjujeniece kommer från Lettland och är möbelformgivare men arbetar även som lärare på anrika Design Academy Eindhoven i Holland. Hon har gjort fantastiska vaser med form av garnspolar, skåp i form av lador och små bedårande fina träskulpturer jag inte vet vad man ska ha till men känner att jag inte kan leva utan. Gah.

måndag 19 april 2010

MMMina

På lovely 10Corsocomo hade Maison Martin Margiela en temporär shop in shop med sin inredningskollektion...äntligen äger jag de fina vita matryoshkadockorna.

Milano/Brunt
Jag vet att jag tjatar om brunt men i Milano blev det ännu tydligare. Brunt is the new black.

Restartmilano

På Rosanna Orlandi, den härligaste butiken av alla butiker var det en mängd fantastiska utställningar, bl.a. Restartmilano som gjort nya fina lampor i mässing. Jag älskar mässing.

Milano/Magis
I år på mässan sopade Magis mattan de bästa formgivarna och massor av fina nya möbler, allt presenterat i en väldigt fin tidning där de förutom möblerna också visar skisser och behind the scenebilder. Grymt.

Milano/D.labI Salone Satellite på möbelmässan i Milano visade grymma D.lab sina nya bedårande välgjorda småprylar.

Milano summering:

Via: Recovering lazyholic.