lördag 10 april 2010

PAUSMUSIK


Nu åker jag till möbelmässan i Milano, jag kommer inte att blogga därifrån men är tillbaka igen om en vecka. xxx.

Toast

Via: Lolitas.

CitatHäromdagen plåtade vi pressbilder till min kompis Therese Sennerholts citat hemma hos mig, mer finns att se på hennes hemsida.
Foto: Guido Hildebrand.

fredag 9 april 2010

Trevlig helg!

LilaLila är min värsta färg, jag har egentligen svårt för alla färgerna i de här bilderna men tillsammans och i en murrig miljö blir det fab. Briljant stökig styling av Irina Graewe.

Prickigt


DIY

Jag gillar rislampor i allmänhet och de här prickiga från italienska Gervasoni i synnerhet..svåra att få tag på i Sverige men å andra sidan lätta att göra själv.

torsdag 8 april 2010

Milano

Just nu väller det ut mail, inbjudningar och förhandsvisningar inför möbelmässan i Milano nästa vecka. Det är lite som att se en trailer för en film tycker jag, man kan inte låta bli men ångrar sig alltid när man sen ser filmen och redan har sett höjdpunkterna. Därför ska ni som ska till Milano och vill bli överraskade sluta läsa nu, ni andra kan få reda på att det här är en bild från utställningen 'Chair garden' av japanska otroligt begåvade Nendo som kommer att visas i Galleria Antonia Jannone.

Enzo

Guruformgivaren Enzo Mari har gjort den här "do-it-yourself-stolen" för finska Artek. Artek firar 75 år i år och kommer att ha en utställning där de bl.a. visar just "Sedia 1 chair" på grymma Spazio Rosanna Orlandi i Milano nästa vecka. Läs mer här.

Krulligt
Nytt av Tessan

Min bästis, duktiga art directorn Therese Sennerholts citattavlor har sålt som smör i solsken och snart kommer hon med en ny kollektion där det här, som är en av mina favvocitat kommer att vara med.

Sjuan

Jag älskar den här gungstolsvarianten av Sjuan som Fritz Hansen tog fram i samarbete med Louis Vuitton till stolens femtiodag.

Rädda Barnen


Jag har tagit fram en ny designkollektionkollektion åt Rädda Barnen som precis släppts. Mina favoriter är väggdekoren ovanför soffan, spetsskålarna i fönstret och Asplundljusstaken i svart. Bilderna har jag stylat och Pia Ulin plåtat, vinsten går oavkortat till RB och produkterna finns till salu i begränsad upplaga här.

Garbo

Innan jul tjatade min pappa (!) på mig om att jag måste gå och kolla på en ny butik innanför en garageport på Östermalm i Stockholm. Lite motsträvigt släpade jag mig dit och nu är Garbo en av mina favvoaffärer alltid värd en omväg framförallt för deras vintagesortiment och blomsteravdelning som duktiga Peter Ødegaard har hand om.
Tack för tipset pappa.

onsdag 7 april 2010

Alice känsla

Otroligt duktiga japanska arkitekten Nendo har ritat "Tokyo baby cafe" med tanken att barn och vuxna ska uppleva samma proportioner.

Affischer

Jag var på Moderna/Arkitektur museet i helgen, det är alltid lika inspirerande. De har dessutom en fantastisk shop med ett grymt sortiment affischer från gamla utställningar, vissa går även att köpa på deras hemsida.

måndag 5 april 2010

Canape

"Canape" av Lila Jang.

Moustache


Franska Moustache tillverkar fantastiska möbler och har det finaste bildmaterialet. Jag ser fram emot att se vad de kommer att visa i Milano på möbelmässan nästa vecka, här är en förhandstitt på några av produkterna.