torsdag 1 april 2010

Glad Påsk!

Via: Automatism.

Danish Crafts

Danish Crafts kommer att visa Ditte Hammerströms nya fina "Soft Structure-soffa" på sin utställning "Mindcraft 10" i Zona Tortona under möbelmässan i Milano 13-18 April. Jag har sagt det förr men säger det igen, beware of the danes.

Eley Kishimoto
Nu gör modehuset Eley Kishimoto även inredningstyger och tapeter av sina fantastiska mönster..och de har en blogg på sin hemsida. Hurra!

Skitsch

Nystartade italienska möbelproducenten Skitsch med formgivare som Front, Naoto Fukasawa, Marcel Wanders och Maarten Baas var förra årets snackis på Milanomässan. I dagarna öppnar de butik på Brompton road i London.
Via: Wallpaper.

onsdag 31 mars 2010

Paola Navone


Den 13 mars öppnar i London på Few and Far en utställning av Paola Navone där hon bl.a. visar fint nytt porslin, vaser och en serie vattenkannor i porslin.

Ödmjukhet rules!Chris KabelHolländske Chris Kabel beskriver sitt sätt att arbeta som formgivare som likt en kirurgs, han dissekerar föremålet lokaliserar problemet och monterar ihop det. På så sätt kan priset på en vas bli dess utseende eller konstruktionen av en lampa dess form. Grymt.

Svartvitt
Blått

tisdag 30 mars 2010

No Early BirdsJag fick precis ett mail från No Early Birds med fantastiskt fina bilder på deras möbler plåtade av grymma Peter Gehrke.

VårDagens plåtis

Fina bilder av Fredrik Wallner.

Illis-klassiker

För mig är den här serien av Liselotte Watkins lite av starten för "illustrationer på väggen boomen", alla ni som inte köpte då har chansen igen för nu säljs de hos Wonderwall i en numrerad upplaga om 200 ex. Köp!

måndag 29 mars 2010

Porro

Snart är det äntligen möbelmässa i Milano igen, det här blir det tolfte året i rad jag är där och säkert också det tolfte året i rad jag har den italienska möbeltillverkaren Porro som favorit. Här är en förhandstitt på deras nyheter. Fantastiskt fina bilder med provocerande dåligt ljus, halv sneda vinklar och skönt snål styling av Piero Lissoni him self. I love it.