fredag 26 mars 2010

Trevlig helg!


A Single House
Det fantastiskt fina huset som är med i den fantastiskt snygga Tom Fordfilmen "A Single Man" är till salu (här), för 1.500.000 dollar blir det ditt.
Via: Designdelight.

Fyra nyanser av brunt

Bilderna kommer från: Pia Ulin, Weheartit och Ffffound.

Fint husDet fantastiskt fina huset "Skybox" har danska Primus arkitekter ritat.
Tack för tipset Pia.

Gretel

Gretel Home är en grym webshop med alla de finaste köksprylarna, tyvärr verkar de inte shippa till Sverige men kul att kolla iallafall. Grrrr.
Via: Decor8.
Via: Weheartit.

Häpp

Väskor är nog min värsta last förutom möbler.
Nu mitt i natten hade helt plötsligt Alexander Wangs webshop fina väskan jag sett på Nitty Gritty till salu, och dollarn är ju så låg, och jag har ju jobbat så mycket (och dragit ut en visdomstand) och då får man tröst-unna sig, och väskor behöver man faktiskt.
Köpt, häpp.
Shippar inte till Sweden.
Inte köpt, häpp.
Å vad det är astråkigt med webb-butiker det inte går att handla i.

NUJag fortsätter att tjata.
Nu är senaste numret av danska tidningen RUM ute. Bästa inspirationen just nu..spring och köp!

torsdag 25 mars 2010

La Tulipe

Byredos nya doft heter La Tulipe, jag gissar att den kommer att bli en favvo.

onsdag 24 mars 2010

tisdag 23 mars 2010

Ont

Jag har dragit ur en visdomstand i dag, den första av tre, nummer fyra har aldrig kommit. Den stora vänliga tandläkarmannen berättade innan han började att, eftersom jag saknar en visdomstand naturligt är jag en av dem som leder människoarten framåt. Om tusen år är det ingen som kommer att få några visdomständer...Jag vet inte om det var någon tröst, det gör ändå skitont.

Veckans Tessan!

Av duktiga duktiga Therese Sennerholt.

New Love

Grymma Form Us With Loves nya fåtölj "Swell" kommer att tillverkas av Voice, och favvolampan "Ogle" har nu även blivit golvlampa och tillverkas av Ateljé Lyktan.

GrafisktOtroligt grafiskt, vackert och innovativt i sin enkelhet är House no 9 i Tokyo, ritat av arkitektkontoret Tekuto. Arkitektur när den är som bäst plåtat av fotografernas fotograf Åke Eson Lindman.

Porslin

Claydies gör fantastisk keramik, förutom att de ligger bakom fina Musselmalet Mega och Normann Copenhagens gräsvaser gör det massa fina bruksföremål i knäppa former. Tack för tipset Caroline.

Till Jenny

Jag har en kompis som bor i en fantastisk sekelskiftsvåning med högt i tak och massa tak-krusiduller. Varje gång jag är där frågar hon hur hon ska få till det med taklampa i matsalen, den måste ju sitta i krusidull-rosetten i mitten av taket men hon vill ändå kunna punktbelysa konsten på väggarna. Den här är till dig Jenny, "Girasole" från Matteo Cibic Studio har armar som kan vridas hur som helst.

Mer danskt
Danska formgivaren Ditte Hammerstrøm gör otroligt fina möbler med ett eget formspråk och har härligt respektlöst sätt att arbeta med textil.

måndag 22 mars 2010

BloggtipsJag ramlade just över asfina Lolitas blogg som jag tycker har en grym personlig mix av inspirerande bilder...upptäckte straxt efter att det tydligen är en av Sveriges största designbloggar. Kasst att jag inte har bättre koll på bloggvärlden men glädjande att det finns så många där ute med "lite smalare" smak.

Måndag!

söndag 21 mars 2010

Ute
För ett år sen flyttade jag till lägenhet i stan (utan balkong) efter att ha bott i hus i tio år så det är med blandade känslor jag visar de här fantastiska utemöblerna från B & B Italia. Jag älskar den här nya generationen utemöbler som suddar ut gränsen mellan inne och ute och surar hårt över att inte ha någonstans att ha dem. Igår kom våren till Stockholm.
Idag kommer Fredrik hem från Alperna..Hurra.