lördag 13 februari 2010

Trevlig helg!

Jag åker till Düsseldorf på söndag för att göra nya bilder åt det japanska badrumsföretaget TOTO tillsammans med grymma Londonbyrån Winkreative, jag tar med datorn men det kan nog bli lite si och så med bloggandet nästa vecka.

fredag 12 februari 2010

No Early Birds

Jag blir så glad av företag som nystartade No Early Birds, när formgivarna själva tror så mycket på sin produkt att de sätter den i produktion själva. Per Söderberg och Peter Simonsson har över 20 år i branschen och har i många år gått och klurat på att starta något eget. När de hade produkten "New Habits" klar slog de till, det är en korskonstruktion som de kombinerat och använt till bord, pallar och klädhängare, tanken är att det ska vara enkelt, få komponenter och hög kvalitet. Heja!

Foto Peter Gehrke

Asplund

I två år har butiken Asplund och formgivaren Thomas Sandell jobbat på att få fram den rätta känslan och i går var det äntligen dags att premiärvisa de nya fantastiskt fina mattorna med turkiskinspirerade mönster.

Moa

I går visade min kompis Moa mig Röshults katalog med fantastiskt fina utemöbler, krukor och grillar som jag helt missade på mässan..måste nog åka ut och ta ett varv till i eftermiddag.

Woodlamp

Jag har lånat asfina prototypen "Woodlamp" av TAF arkitekter till flera plåtningar, då har den varit lite ranglig men nu är den stadig, har fått grön sladd och produceras av grymma Muuto. Hurra.

Veckans Tessan

Av: Dear, sweet, fab, Therese Sennerholt.

Jessica

Härliga, duktiga Jessica Signell Knutsson har ritat snygga bordet "East" som Asplund producerar, de finns i tre storlekar och man kan beställa dem med valfri bottenskiva.

Till Salu

Den största snackisen i design-Stockholm just nu är nog inte mässan utan det här 60-talshuset i Saltsjöbaden som är till salu hos Skeppsholmen..det ska bli spännande att se vem som köper det.


torsdag 11 februari 2010

onsdag 10 februari 2010

RVW

Malmöbaserade RVW startades av Johannes Herbertsson and Jonas Nordgren förra året, de tillverkar fina blomkrukorna "Haijk" i porslin med en träbas som gör att det går att luta dem lite som man vill.

Broderad stol

På möbelmässan visar Johan Lindstén snackisen "Idyll Concept Chair". Tanken med den är att hedra vår tradition av bortglömda korsstygnsbonader och sätta dem i ett modernt sammanhang. Fint.

Less is more


Av: Julien Renault.

Monocle + Malmsten

Monocle och Carl Malmstens samarbete som visades i måndags är faktiskt grymt.
Monoclegänget med Tyler Brûlee i spetsen har med ganska små medel gett de gamla klassiska möbelikonerna nytt liv, en ny skärm på en lampa, en skinnknapp i en fåtölj etc.
Förutom det är Monocleshopen på besök i Carl Malmstensbutiken med sitt fina sortiment under några veckor till..missa inte det. Jag ska köpa både den fina nya Clamplamp av Andreas Martin-Löf (med som Tyler säger "Lufthansa-gul sladd") och en Porterväska, kanske slinker det med ett par Comme des Garconsljus också. Hurra, önskar att det var möbelmässevecka jämt.

Tips!

Jag vill precis som Design Delight påminna om designgruppen Form Us With Loves utställning i en gammal lägenhet under ombyggnad på Kungsgatan 72 mellan kl 11 och 18 på fredag.

OffecctEn av de företag som jag tyckte hade de finaste nyheterna i år på möbelmässan var lite otippat Offecct som vanligtvis har strama ganska likriktade möbler framförallt för offentlig miljö. I år hade de några riktigt fina nya möbler, smartaste presskitet i form av bara ett USB minne och på det en överraskande snygg Offeccttidning, här kommer ett smakprov.

Paul på mässan

Kanske var inte Paul Smiths monter riktigt så fantastisk som den hade kunnat vara...Men i går eftermiddag höll han en föreläsning ute på mässan som var så personlig, inspirerande, ödmjuk och rolig så att förutom att jag (och säkert alla andra som lyssnade) blev lite småkär i honom vill öppna butik, starta en ny tidning, resa runt jorden, börja plåta och typ rita kläder..nu och allt på en gång. Tack sir Paul Smith..och Stockholmsmässan för den inspirationskicken!

måndag 8 februari 2010

Going Grey

Ikväll är det vernissage på Svenskt Tenn för utställningen "Going Grey" av illustratören Mats Gustafson och Designern Ted Muehling. Utställningen ska visa ett hem i Estrid Ericson och Josef Franks anda och jag är säker på att det kommer att vara galet fint. Tapeten "Swan"har tagits fram till utställningen och kommer att säljas på Svenskt Tenn.

Mässan 2010

Jag har varit ute på Stockholmsmässan i Älvsjö i helgen och byggt monter åt Kasthall. Så här såg det ut igår kväll hos Paul Smith som var en av de montrar som kommit längst, de flesta hade knappt fått upp sina väggar. Det är faktiskt ett mirakel varje år att det kan vara ett sånt kaos ett dygn innan öppning och att alla ändå hinner klart!

WIS

"Add up", ny design inspirerad av barndomsminnen från duktiga WIS Design visas denna vecka på Designgalleriet.