fredag 5 februari 2010

Trevlig helg!

Veckan före möbelmässan är nog en av de stressigaste på hela året för mig. Förra året gjorde jag en inspirationsmonter åt mässan som hette "My shop". I år gör jag Kasthall och B&B Italias showroom och monter så jag kommer att tillbringa helgen i byggkaoset på mässan.
Ska försöka hinna smyga runt och tjuvplåta något fint i röran och lägga upp på bloggen, om inte..Trevlig helg!

Växtvägg i badrummetHolländska arkitektkontoret i29 har gjort otroligt mycket fint. Det här växtväggsbadrummet i Amsterdam som de ritat åt en japansk kund har välförtjänt blivit nominerat till Bathroom design awards 2010.

Punkrokoko

Londonbaserade Jimmie Martin graffittimålar finmöblerna.

torsdag 4 februari 2010

Blått

Via The society inc.

I heart Dymo

Granit har börjat sälja gamla hederliga (fast nya) Dymos som man skriver ut sådana här textremsor med. Hurra!

Snygga siffror

Via Ffffound.

onsdag 3 februari 2010

Tant"Poulder" soffan från 2005 av Hella Jongerius för Vitra har alltid varit en av mina favoriter, men kanske nu mer än någonsin. Är inne på knappar, fransar, hattar och lite tantinspirerad inredning överhuvudtaget just nu. Farmor meets Claesson Koivisto Rune..typ.

tisdag 2 februari 2010

Veckans Tessan

Av: Therese Sennerholt

StillebenFina och personliga stilleben av Studio Toogood.

Tips!

Laura Merciers krämer får mig att överleva vintern, de har ett grymt honungs skumbad och en kroppskräm som känns som grädde. Varje år har "Honeybath serien" olika dofter och i år missbrukar jag Creme de Pistache, i Sverige kan man köpa dem hos Cow parfymeri.

Rin
Jag älskar, älskar Fritz Hansens bilder på stolen Rin av fotografen Andrea Ferrari..Så otroligt mycket finare med dessa enkla miljöer än att bygga plottriga låtsashem i studio..Hallå alla möbelproducenter och reklambyråer out there nu vill jag också göra lite sådana här bilder!

Skärmskäckare

Jag har precis laddat ner snyggaste skärmsläckaren till datorn, en flipclock! Jag hittade den på Hello Tigers blogg, du kan ladda ner den gratis här.

måndag 1 februari 2010

Cubelight

Den fina lampan "Cubelight" är ritad av designduon FAGERSTRÖM & ABRAHAMSSON som består av fd Konstfackseleverna Kristoffer Fagerström & Marcus Abrahamsson. Tanken med lampan är att träets varma färg ska neutralisera lågenergilampors gröna ljus.

Duck

Stereo

RR126 är kanske den snyggaste stereon ever, ritad av Achille Castiglioni år 1965.

Hullerombuller
Härlig stilmix har den här fantastiska parislägenheten som är plåtad av Andrea Ferrari för Italienska Elle Decor.

söndag 31 januari 2010

2 tips


1- Fint att hänga taklampan på väggen!
2-Kanske är det inte så dumt med gamla hederliga tavellister i taket ändå. Man kan hänga upp hur mycket tavlor som helst...och flytta omkring bäst man vill istället för att spika sönder väggarna.
Bilder från The Society inc.

CC13

Jag har aldrig riktigt gillat de färgglada stapelbara ljusstackarna "Astack" av Anne Heinsvig and Christian Uldall förrän jag såg dem i vitt och trä..nu vill jag beställa alla från Crafts Collection 13.