fredag 29 januari 2010

Trevlig helg!

Gertrude

På Norrmalmstorg i Stockholm bakom inplastad fasad håller just nu Gertrude home, bed & bath på att växa fram. Det är en butik i två plan på 900 kvm som kommer att sälja bädd och badtextil, tapeter, möbler och annat till hemmet i en härlig blandning. Min kille Fredrik och hans kollegor på Code Conceptdesign ritar butiken och jag hjälper till lite med prylsortimentet och skyltningen.
Förra veckan gjorde jag och fotografen Henrik Bonnevier den här bilden inne på bygget som ett smakprov på vad som komma skall. Gertrude öppnar den 11 mars. Välkomna!

Snyggare vardag
Danska Karameju gör sköna loungemöbler, snyggaste pilatesbollarna och fantastiskt fina kläder.

Looks

Fina citat och illustrationer gör Londonbaserade Matt Lyon/C86.

torsdag 28 januari 2010

Tips?

En stor del i mitt jobb består i att leta fina miljöer till fotograferingar, ibland är det lätt men ofta kör man fast. I dag fick jag ett samtal av min kompis Filippa som har produktionsbolaget Röster, hon brukar ofta hjälpa mig med produktioner men nu behövde hon hjälp med att hitta en fint patinerad gammal timring i Stockholmstrakten...Typ den här på bilden. Om ni har tips kan ni maila henne på filippa@roster.se..what goes around comes around!

onsdag 27 januari 2010

Patina

Jag har jobbat med en dansk reklambyrå i veckan och pratat mycket om Köpenhamn. Det slog mig då hur dåliga vi svenskar är på att låta saker åldras, allt renoveras, isoleras, förbättras, slängs, byts ut och målas om..orenoverade hus som det ovan går knappt att hitta i Stockholm längre. Kanske är det därför vintagetrenden slår så hårt hos oss nu...Vi saknar vår historia, sprickor och skavanker.

Irving Penn

Just nu och t.o.m. den 31 januari pågår på Gun Gallery i Stockholm en utställning där Lars Hall visar foton av Irving Penn från sin privata samling. Månadens måste!

tisdag 26 januari 2010

Grönt är skönt


Pippi

Fantastiskt knäpp och alldeles underbar är Lladros nya porslinskollektion "The parrotsparty" av Jaime Hayon.

måndag 25 januari 2010

Veckans Therese

Veckans snygga och kloka citat av Therese Sennerholt.

Finare pall

Jethro Macey har fått flera utmärkelser för sin design och ritar bl.a till både Urban Outfitters och Liberty...I just love de här pallarna som känns lite som en förfinad Jens Fager.

Möten

Jag såg på programmet om Stella McCartneys möte med konstnären Ed Ruscha på SVT i helgen. Det är så otroligt inspirerande med den typen av samarbeten över gränserna tycker jag. (Om du missade det kan du se det här). Ed Ruscha kommer att ha en utställning på Moderna museet i Stockholm i sommar mellan den 29 maj och den 5 september. Don't miss out!

söndag 24 januari 2010

Nr 11
Sleep in the city heter ett belgiskt företag som hyr ut sjukt fint inredda lägenheter som ligger centralt i Antwerpen, perfekt alternativ för alla som tröttnat på opersonliga hotell. Det här är lägenhet nr 11.

Dagens illis
Lovely Lovisa Burfitt!