lördag 23 januari 2010

Trevlig helg!

Smygtitt

Paul Smith är hedersgäst på den svenska möbelmässan om drygt två veckor, det här är en skiss på loungen han ska göra där. Fint.

fredag 22 januari 2010

Mutant attack

Formgivaren Claudio Colucci har gjort en utställning som heter "Mutant attack" på "Clear gallery" i Tokyo. Klassiska stolar som Thonetstolen har blivit korta, feta och målade i CMYK färger. Kul!

GAH
Oliver Gustav är en fantastisk liten butik i Köpenhamn. Butiken ligger på bottenvåningen i det gamla destilleriet och ägaren bor på våningsplanen ovanför. Huset är orenoverat och utan värme men så galet jäkla skitfint att jag får svårt att andas när jag ser hans mix av gammalt, nytt och alla fantastiskt vackra stilleben.
Foto: Bjarni B Jacobsen.

torsdag 21 januari 2010

Shortcut

Det enklaste är nästan alltid det snyggaste som den här nya handdukshängaren "Shortcut" som japanska Nendo gjort åt italienska Boffi.

PorslinJag och fotografen Henrik Bonnevier har gjort ett porslinsjobb i senaste numret av Residence. De har beskurit bilderna, det här är det finare tycker vi.

Lysande moln

Bevk Perović Arhitekti har gjort finurliga fina "Smoke collection" som är är lampor i form av avgasmoln som sitter på nerskalade modeller av fabriker, bilar och hus.
Via Dezeen

Ny soffa

Ligne Roset håller på att utvecklas till masters of innovativa soffor, den här finingen är ritad av franska Inga Sempe och kommer att lanseras senare i år.

Snurrigt

Jag är så glad att så ofattbart många läser min blogg varje dag, och tycker att det är så roligt när ni skriver inlägg. Jag vet att jag är är sjukt dålig på att kommentera dem och även svara på frågor. Det innebär inte att jag inte bryr mig, jag har bara så galet mycket att göra just nu. Bättring utlovas men till dess rekommenderas att tjatmaila om jag inte svarar!

onsdag 20 januari 2010

Tjatig?

Jag vet att jag tjatar om att rita direkt på väggen men hallå..kolla vad fint (och modigt) av illustratören Eric Ericsson.

Moustache

Franska Moustache lanserades till möbelmässan i Milano förra året, de gör fantastiska möbler och har en katalog som är helt galet fin.

Veckans Tessan

Av: Therese Sennerholt

Noll Images


Liselotte Watkins färgglada modeillustrationer är fab och på sistone har det börjat dyka upp lite svartvita mer stillebenliknande teckningar från henne som jag tycker är fantastiska. Nu kan man köpa dem, och massa andra fina bilder från både kända och okända fotografer på Nollimages. Jag beställde precis min alltimefavvo. Hurra.

tisdag 19 januari 2010

Save the date

Den 20 februari släpps Sonia Rykiels nya klädkollektion för H&M och jag har tjuvkikat..grymt fin!

Mustasch

Mustascher är plötsligt överallt, på muggar, lampor, tröjor, tapeter. Passar på nästan allt..utom killar!

Tom DixonTom Dixon gör allt rätt just nu, i höstas startade han sin nya fantastiska butik i London, han gör en fantastisk tidning med grymt bildmaterial stylat av Studio Toogood och regelbundet kommer han med nya produkter istället för att vräka ur sig allt till Milanomässan. Här är ett favvourval från hans senaste släpp.
I Sverige representeras han av Gulled.

måndag 18 januari 2010

Via: Hello Tiger

Skriv på väggen

Jag är väldigt inne på att skriva eller rita illustrationer direkt på väggen just nu. Här kommer en fining för alla fuskfegisar som föredrar klister dekaler. Den kommer från Third Drawer Down som säljer allt möjligt kul i sin webshop.

Smygtitt

Fin och sprillans ny är stolen "Robo" från Offecct av Luca Nichetto, den kommer att premiärvisas på möbelmässan i Stockholm i februari.

Brunt is back
Jag älskar svart vitt och grått och tycker nästan alltid att miljöer med den neutrala basen är finast...och alldeles fab blir det om man blandar in brunt, gärna i form av slitet skinn, avskavt trä eller rostigt järn.

söndag 17 januari 2010

Living the dream


Eric, Niklas och Johan är inbitna skidåkare. När de var yngre reste de jorden runt för att tävla och åka skidor på vintersäsongerna och pluggade på Handels i Stockholm på sommarhalvåren. När de pluggat klart splittrades de och började arbeta på olika håll i London, Denver och Stockholm men höll kontakten och någon vecka om året möttes de upp på någon ort för att åka skidor.
När de för drygt ett år sedan fick nys om att det gamla hotellet i favoritbyn Engelberg i Schweiziska alperna var till salu gjorde de det som vi alla pratar om men inte gör. De köpte hotellet, sa upp sig från sina jobb, flyttade dit och började renovera och göra om det till ett hotell där de själva skulle vilja bo.
Jag knäcker av historier som de här, när folk vågar ta klivet. Jag, Fredrik och våra fyra barn bodde på deras hotell "Skilodge" på jullovet, deras gjädje till vad de gör och att de gör det, mixen proffsskidåkare, vänner och nyfunna stamgäster gör atmosfären på hotellet oslagbar och det kändes mer som att bo hemma hos ett par vänner än på hotell.
Tack!

Foto: Fredrik Wallner