fredag 15 januari 2010

Trevlig helg!

Monocle+Malmsten

Till möbelmässan i februari sätter Tyler Brûlé upp en temporär Monocleshop i Carl Malmstenbutiken på Strandvägen i Stockholm. Där kommer de att sälja tidingen Monocles befintliga sortiment men även premiärvisa nya produkter de tagit fram tillsammans. Kul!

Brooklyn



Det här helt galet fina loftet i Brooklyn är till salu för 25 miljoner dollar. Det får mig att faktiskt vilja råna en bank, ta mina ungar under armen, flytta in och typ aldrig gå ut igen. Tack för tipset Torsne..ditt fel om jag hamnar i finkan!
Via Trendland.

Untitled

Efter tre års arbete lanserar äntligen favoriten Martin Margiela den 25 januari sin första parfym, "Untitled"är en unisexdoft och grymma Fabien Baron ligger bakom formen. Vill ha!

torsdag 14 januari 2010

Fint mönster

Av: Frank Berg

La la la

Den här veckan jobbar jag för en dansk kund tillsammans med otroligt duktiga köpenhamnbaserade designstudion LA Graphic Design. Den består av Anne Strandfelt och Lizet Hee Olesen som sedan i höstas även har en fin blogg.
Bilden är av fotograf Hasse Nielsen och kommer från en av DAY Birger et Mikkelsens kampanjer som LA gjort flera år i rad.

Vardagsfint



Vissa saker kan jag inte få nog av. Som väskor..och fina bruksföremål, Labour & Wait i London har så sjukt, himla, asfina saker att jag vill ha ALLT.

Knut

Jag älskar den här varianten av "Chair 214" som anrika Thonet gjorde till sitt 150 årsjubileum. En blandnig av "titta vad vi kan men vill inte" och "det är onödigt att slå knut på sig".

onsdag 13 januari 2010

Snyggt




Coolt, vackert, personligt och provocerande är modeskaparen David Delfin och arkitekten/fotografen Gorka Postigos hem i Madrid.
Via: Yatzer
Av: Therese Sennerholt

tisdag 12 januari 2010

Gräset

Ibland är grannens gräsmatta både grönare och snyggare. Underbart men svårklippt utanför boxen tänk av Hong Kong studio Design System.

Helt naturligt

Holländska Lex Pott har precis utexaminerats från Eindhoven och praktiserat hos Hella Jongerius på Jongeriuslab, kanske de två bästa designutbildningar som finns att få men så är också resultatet otroligt nytänkande, fint och eget.

Big Game






Big Game är relativt okända i Sverige. Det är en designtrio baserad i Lausanne i Schweiz som grundades år 2004 och har gjort fantastiskt fina saker genom åren. Nu är de välförtjänt nominerade till "Furniture designer of the year" av tidningen Wallpaper. Heja!

Love

Fina tavlor med olika kända kärlekscitat från filmer säljer Coulson Macleod i sin webshop. Tack Frida.

måndag 11 januari 2010

Back to basics

Japanska Gelshop gör underbart onödiga prylar för alla som längtar efter lite urban skogshuggarstil.

Veckans Tessan

Av: Therese Sennerholt

Färg

Pantone utsåg kanariegult till årets färg 2009 och i år siar de turkost varpå alla tidningar och bloggar lydigt vräker ur sig turkosa produkter. Hallå, gult hände inte och jag tycker att turkost är fult och tror dessutom inte på den typer av trender.
Jag gillar smutsiga blåa färger just nu, gråblått, petroleum, indigo, duvblått, duvor över huvudtaget tror jag blir fågeln efter ugglan...
Bild: Henrik Bonnevier.

Inga Sempé


Bedårande fransyskan Inga Sempé har gjort otroligt mycket fina möbler både för jättar som Cappellini och Edra men även skandinaviska möbeltillverkare som LK Hjelle och David Design, allt lika snillrikt, sinnligt och med glimten i ögat.

söndag 10 januari 2010

Sladdar

Sjukt snygg är sladduppsättningen på väggen i butiken Jascha Loves Designista på Upplandsgatan 45.

Norway Says


Lagom till tioårsjubiléet och utställningen "Norway Says 10" på Nationalmuseum i Oslo i höstas bestämde sig Espen Voll, Torbjørn Anderssen och Andreas Engesvik och för att gå skilda vägar och lägga ner sitt framgångsrika möbelföretag Norway Says. De har alla startat nytt, klicka på deras namn ovan så länkas du dit.

Värsta vintern

..och finaste sura vårgubben av illustratören Jesper Waldersten.

Ton i ton





Så här års längtar jag alltid efter ljusa kalla färger, det är som att jag är lite färgbakis efter allt julpyntet och behöver neutraliseras innan det vårgröna. Vitt, sand, grått, ljusblått, is, dimma..som i de här underbara bilderna av Carl Kleiner.