lördag 9 januari 2010

Fint i papper

Av: Shaz Madani.

Porslin

Jag och fotografen Henrik Bonnevier har gjort ett porslinsjobb som är publicerat i senaste numret av Residence som kommer ut i dagarna.

Linda
Linda Bergroth är inredningsarkitekt och produktdesigner, hon pendlar mellan Helsingfors och Paris och gör otroligt fina, enkla och vardagssnygga miljöer och produkter.

fredag 8 januari 2010

Skidor

Nu är det slut på semestern, dags att packa ner nya fina skidorna och åka hem från Engelberg. Buhu.
Via: Workisnotajob.

Sweet

Maija Louekari är galet duktig och har gjort massa fina textiltryck, Marimekkos nya fina servis "In good company" och massa fina illustrationer som det här must have-körsbäret.

OrdDet är väldigt fint att skriva direkt på väggen tycker jag, om man inte känner sig stadig på pennan kan man beställa fina färdiga väggtexter från Harmonie-intérieure.

torsdag 7 januari 2010

TVH
Jag har varit på fotograferingar i många av arkitektduon Tham Videgård Hanssons hus och lägenheter som alla är alltid fantastiskt fina, nytänkande och inget är det andra likt. Det här är ett sommarhus i Stockholms skärgård som de ritat.

måndag 4 januari 2010

Engelberg

Jag, Fredrik, barnen och blogginläggen är i Engelberg i Schweiz och åker skidor, vi är tillbaka igen om en vecka. Happy trettondag!

Paola


Duktiga Paola Navone har genom åren ritat otroligt fina möbler och föremål åt Italienska Lando. Fantastisk och egen form med lite överraskningar som t.ex. det rustika träskåpet som är knallblått inuti. Gah.

söndag 3 januari 2010

Duktiga Cilla

Mellan den 9 januari och den 3 februari pågår på Konstnärshuset i Stockholm en utställning av Cilla Ramnek där hon visar 30 klänningar som hon ritat, klippt och klistrat. "Vissa är jag nöjd med, en del har blivit fula, vissa har spårat ut" säger hon själv. Jag är sjukt nyfiken och övertygad om att de är fantastiska.

Grattis Viktor

Idag fyller min son 15 år, det är faktiskt helt ofattbart hur snabbt tiden går. Grattis Viktor!
Tårtan i keramik är gjord av Studio job.

Shopping

Yoox erbjuder nu även fantastisk nätshopping med designföremål som inte är så lätta att få tag på i Sverige som Nava, Established & Sons, kuddar och accessoarer från både B&B Italia och Moroso. Enjoy!
Av: Douglas Adams

Fina bokstäver


Jag vet att det börjar kännas lite uttjatat både med bokstäver och väggklistermärken men de här franska bokstavsklistermärkena från Paristic Stickers är bedårande.
Via Room and Serve