söndag 17 januari 2010

Living the dream


Eric, Niklas och Johan är inbitna skidåkare. När de var yngre reste de jorden runt för att tävla och åka skidor på vintersäsongerna och pluggade på Handels i Stockholm på sommarhalvåren. När de pluggat klart splittrades de och började arbeta på olika håll i London, Denver och Stockholm men höll kontakten och någon vecka om året möttes de upp på någon ort för att åka skidor.
När de för drygt ett år sedan fick nys om att det gamla hotellet i favoritbyn Engelberg i Schweiziska alperna var till salu gjorde de det som vi alla pratar om men inte gör. De köpte hotellet, sa upp sig från sina jobb, flyttade dit och började renovera och göra om det till ett hotell där de själva skulle vilja bo.
Jag knäcker av historier som de här, när folk vågar ta klivet. Jag, Fredrik och våra fyra barn bodde på deras hotell "Skilodge" på jullovet, deras gjädje till vad de gör och att de gör det, mixen proffsskidåkare, vänner och nyfunna stamgäster gör atmosfären på hotellet oslagbar och det kändes mer som att bo hemma hos ett par vänner än på hotell.
Tack!

Foto: Fredrik Wallner

3 kommentarer:

Henrik Bonnevier sa...

Grymt!! mer sånt.
Fast det är mer puder i Japan!

Britta sa...

Tack för bra tips! Ska genast kolla upp och planera en skidtripp till Engelberg.

Kristina - Kix Koll sa...

Wow. Tänk om vi var fler som vågade ta liknande kliv och uppfylla drömmar i livet.