onsdag 23 december 2009

God jul!

Hurra, nu har jag haft årets sista plåtning och tar julledigt. (..fast något litet blogginlägg då och då kommer säkert att dyka upp ändå).
God jul!

Words

Partytält


"Textile pavilion" är egentligen restaurangen på Moderna museet i Mudam ritad av grymma bröderna Bouroullec..men vore ett fantastiskt partytält om det sattes i produktion!

Vintage indigo
Via Thesocietyinc.

tisdag 22 december 2009

HAY


Jag gillar verkligen HAY.. företaget, filosofin, möblerna, deras svenska agent och nördig som jag är framförallt deras bildmaterial.

Unbroken


"Unbroken" heter de okrossbara föremålen i gips av Zaven.

Funghi

Jag gillar inte svamp men lampan Funghi av Metalarte är en av mina absoluta favoriter.

Veckans Therese

Här är veckans citat av artdirectorn Therese Sennerholt (som också smugit in på min blogg och julpyntat loggan..tack). Några av hennes citat finns nu att köpa i begränsad upplaga hos Svenssons i Lammhult men det går också att beställa av Therese direkt.

Konst


Konstnären Jacob Dahlgren gör helt fantastiska konstverk av att rada upp vardagsting i mönster som här, galgar och kaffemuggar. Titta noga!

måndag 21 december 2009

Fåglar

Helt bedårande är Sanna Annukkas fåglar i trä. De tillverkas för hand i England och kommer att säljas i en begränsad och numrerad upplaga om 100 ex, man kan reservera dem redan nu men de börjar inte säljas förrän i januari. Hej tomten, jag vill ha en sån!

Sned gran

Den här bilden tog Paul Smith häromdagen i sin butik i Milano..Härligt med icke-perfekt och opyntad gran.

On Time

On Time heter klockan för tidsoptimister från Fabrica.
Via Recoveringlazyholic.