fredag 18 december 2009

Trevlig helg!

Jag och Fredrik trotsar julhetsen och åker till Åre över helgen. Jag kommer säkert att ångra ihjäl mig på måndag när jag har allt julfix kvar att göra men just nu känns det sjukt skönt att bara smita från allt. Trevlig helg!

torsdag 17 december 2009

Mina skyltar

Hej alla som beställt skyltar!
Det har varit lite stressigt i Agatons tomteverkstad men nu är skyltarna äntligen färdiga och på väg. Ni som ville beställa med andra ord än ovan kan göra det nu (men de kommer nog inte att hinna levereras innan jul). De kommer också att vara signerade och kostar lika mycket (500:-).
Kram,

Lotta (lotta@lottaagaton.se)

Hurra det disneysnöar i Stockholm!

Skor

The Toe Shoes by Comme des Garçons. Underbara.

JuniperhouseHelt underbart är Juniperhouse på Gotland av Murmanarkitekter med fasad av halvtransparent väv tryckt med bilder från enrisskogen runtomkring.
Foto: Åke Eson Lindman

Design

Konstantin Grcic är kurator för utställningen "Design Real" med massproducerade designföremål som visas på Serpentine i London t.o.m. 7 februari.

Favvobild

En av mina all time favvobilder har duktiga stylisten Leslie Wilcock i sin portfolio.

onsdag 16 december 2009

Tips

Jag kan inte få nog av gamla vintagesaker och fick precis tips om Three Potato four, en amerikansk webbshop med så mycket fina saker att jag egentligen vill köpa allt själv och inte berätta för någon om den. Men det är jul och jag tror på devisen att det är genom att ge som man får så..enjoy..och tack för tipset Lasse!

Home sweet homeJag har lovat att lägga upp lite fler bilder på mitt hem men inte fått göra det förrän nu (när numret av tidningen Residence där det är med inte säljs längre). Här bor jag, bilderna är tagna av fotografen Pia Ulin.

Cage


Stefano Gaggeros krukor "Cage" känns lite som modern luffarkonst.
Via Emmas blogg

Tapeter

Helt bedårande handtryckta tapeter gör Namara Rococo.

tisdag 15 december 2009

Bilar


Bilarna var faktiskt snyggare förr..bilannonserna också.

December

Jobbpanik, klapphysteri och skitväder.
Glöggkrockar, tidsbrist, sömnbrist och julbordsfrossa,
trafikstockningar, julkortsångest, butikskaos, postförseningar och pysselkrav..ändå älskar jag december!
Illustration via: Simple Blueprint

Blått
Cykla!

Danskarna har som målsättning att år 2015 ska cyklisterna stå för 40% av trafiken i Köpenhamn. I linje med detta har det varit en tävling för att öka användandet av cyklar i innerstanstan som svenska LOTS design vunnit med sitt snygga och smarta förslag OPENbike. Helt plötsligt känns våra Alvedoncyklar sjukt tråkiga.

Via Morenewmath.

A.M.L.

Självklar och fin är nya Clamp Light av Andreas Martin-Löf. A.M.L. har satt samman lampan av komponenter från olika leverantörer runt om i Sverige som de arbetat med genom åren.

måndag 14 december 2009

Boontje

Installationen "Lace in translation" av Tord Boontje, mästaren av spets pågår just nu och fram till April 2010 på Design Center i Philadelphia. Lite ruffare än vanligt men fortfarande lika poetiskt och vackert.