lördag 12 december 2009

Trevlig helg!

Snyggt omslag

Den här bilden av Richard Powers är på omslaget till decembernumret av tidningen Case da Abitare som är ute just nu. Det är en sjukt snygg bild från ett ascoolt hem och befriande skönt att se en tidning som så här års inte frontar med julpynt.

fredag 11 december 2009

Jenny

Jenny Steggo har arbetat som modestylist i många år, nu har hon börjat göra lite pryl och inredningsjobb och gör det superfint tycker jag.

Ramar

Jag älskar den här bilden. Den får mig att omedelbart vilja åka till Ikea, packa bilen full med svarta ramar och fylla hela vardagsrumsväggen med alla fina bilder, illustrationer och ordspråk jag har liggande i lådorna.
Foto: Tim Bjørn.

torsdag 10 december 2009

Loving Living DivaniHelt underbar är senaste Living Divani katalogen där de plåtat sina moderna strama möbler i gamla slitna krulliga miljöer.

Via: Workisnotajob

Voila

Nu finns snyggaste Vola kranen i massa nya färger. Fint.

onsdag 9 december 2009

Porslin

Förra veckan gjorde jag och fotografen Henrik Bonnevier ett porslinsjobb som kommer i januarinumret av tidningen Residence. Henrik är en grym stillebenfotograf men har också en blogg med fantastiskt fina fiske och naturbilder som ni hittar här.

Veckans Therese

Min kompis och kollega Therese Sennerholt är art director och gör vid sidan om snygga citat som jag får habegär av och visar på bloggen regelbundet. I går när vi pratade i telefon berättade hon att hon gjort ett nytt som passade mig på pricken, det var det här. Hm.

tisdag 8 december 2009

Fin vägg

Den fina väggen av vita föremål heter "Ghost 2" och är gjord av konstnären Michael Johansson.

Vi borde

De fina illustrationerna "Things You've Been Meaning To Do" av Joanna Neborsky är bedårande, hela serien visas här.

The box"Williams studio" är galet snygg och ritad av Torontobaserade arkitektkontoret gh3.

måndag 7 december 2009

Audrey

Imorgon auktioneras Audrey Hepburns privata garderob ut hos Kerry Taylor Auctions i London. Bland de helt fantastiska plaggen från många av de största modehusen finns bl.a. hennes bröllopsklänning från 1952 som hon skulle ha burit vid det inställda bröllopet med James Hanson och Givenchyklänningen från filmen "How to Steal a Million". Gah!
50% av intäckterna går till The Audrey Hepburn Children's Fund.

Frusna lamporJag har skrivit om Llotllov tidigare men kan inte sluta. De gör så fantastiskt fina saker som de här bedårande lamporna som ser ut som att de rustat sig för vintern och satt på sig stickade tröjor.

Guldstolen

Formgivaren Chris Martin har grym formkänsla. Han har tidigare både arbetat som Jasper Morrisons högra hand och på Sandell & Sandberg, nu driver han sitt eget företag Massproductions och vann i dagarna Sveriges Arkitekters prestigefyllda utmärkelse Guldstolen för sin stol "Tio". Grattis.
Foto av Julia Hetta/Agent Bauer.

Julklappar

I helgen har jag varit på både Konstfacks och Designgalleriets julmarknad och köpt många fina julklappar till mig själv bl.a. de här fina träflaskorna i furu av Daniel Franzén.