fredag 4 december 2009

Trevlig helg!

Guise

Jag jobbade med killarna i den svenska arkitektduon Guise när jag var i Japan förra hösten, de har i dagarna vunnit prestigefyllda Design Firm of the Year i Holland som anordnas av tidningen FRAME. Grattis!

TAF
TAF består av Gabriella Gustafson och Mattias Ståhlbom som är en av våra duktigaste formgivare just nu tycker jag.

torsdag 3 december 2009

Tomma ytorJag hade ett möte med en kund idag då vi kom att tala om homestyling.
Jag förstår det inte alls, att möblera upp och röja alla spår av de som bor i hem som ska säljas, det får ju alla hemmen som är till salu att bli totalt opersonliga och se likadana ut istället för att man känner att de som bor där trivs och älskar sitt hem. Men nästan ännu värre är det faktiskt när man med futtiga möbler som vandrar runt mellan visningarna försöker få tomma lägenheter att se bebodda ut när det mest inspirerande som finns är en fantastisk lägenhet som den här som står helt tom, öppen för alla möjligheter och bara väntar på att man ska flytta in.

onsdag 2 december 2009

Rykielfeber

Förutom att de på lördag släpper sin H&M kollektion har i dagarna Sonia Rykiel öppnat sin webshop där de bland sitt ordinarie fab sortiment smyger in lite nya inredningsaccessoarer som de här must-have-julgranskulorna. Bon Noël.

TrådKonstnären Dominic Wilcox lindar in käppar i bomullstråd, en rulle i taget så att de blir randiga. Fint.

tisdag 1 december 2009

Längtar!

Kollektiv

Det här är en modell av kanske det ultimata boendet, en kombo av att bo i villa och lägenhet. Huset "Tokyo apartment-collective housing" är ritat av Sou Fujimoto.

Fint

Väldigt fint av konstnären Johan Thurfjell via Hello Tiger.

Danskt
Fotografen Mikkel Adsbøls bilder är så där danskt självklart skirt snyggt slarviga utan att det blir töntigt som bara de kan.

måndag 30 november 2009

Glad prick

Det var 7 timmar sol i Stockholm under hela november, det är faktiskt deprimerande. Jacob Livengoods bilder härligt pigga mot allt det gråa.

Betongkorkar

De här parfymerna av tyska formgivaren Alexa Lixfeld är så snygga att jag skulle kunna köpa dem oavsett hur de doftar.

Ross street
Robert Mills arkitektkontor har ritat det här fab huset Australien.

Happy monday

Det här är veckans snygga citat av Therese Sennerholt.

söndag 29 november 2009

PlusminusnollFantastiskt duktiga Naoto Fukasawa är designchef på Plusminuszero (+-0), det är ett japanskt designföretag grundat år 2003 som gör assnygga vardagsföremål. Minimalism när det är som bäst, i Sverige kan man köpa deras saker hos Asplund.

Snyggast klädd