fredag 27 november 2009

torsdag 26 november 2009

Byredo & Acne


Byredo släpper i dagarna ett nytt doftljus i samarbete med modehuset Acne. Ljuset "Lilla Nygatan 23" har doft av kall sten, varmt trä, klassisk rökelse och är inspirerat av Acnes huvudkontor som ligger just på Lilla Nygatan 23.

Pradabook


Den 1 februari släpper modehuset Prada sin bok, en tegelsten på 708 sidor. Jag har förhandskikat (se urval ovan) och den kommer inte bara att innehålla fab mode utan även mycket bakom kulissernabilder, skisser, ritningar och bilder från bygget av deras modevisningar och butiker. Den går att förhandsbeställa på Amazon redan nu. Kul.

Milano

När vi var på möbelmässan i Milano i våras hittade vi den här fina restaurangen, Homemade i Zona Tortonaområdet.

Katalog
Jag blir så glad när det görs fina kataloger och man vågar visa möbler på ett annat sätt än att bygga låtsashem i studio. Jag är övertygad om att vackert säljer även om det inte är tokredovisande, det här är nya bilder från fina Tine K katalogen.

onsdag 25 november 2009

Stressigt

Det är så galet mycket att göra på jobbet nu men jag ska försöka hinna blogga lite varje dag ändå. Varför är det alltid så här veckorna innan jul?

Skyltar


Det är många som frågat om mina skyltar. Jag kommer att göra dem i en begränsad upplaga i dessa tre varianter. De är 17 x 4 cm, kostar 500:- st plus frakt och är signerade och numrerade på baksidan. Vill ni beställa så maila mig på lotta@lottaagaton.se. God jul!

29 dagar kvar till julafton

Förra veckan gjorde jag och fotografen Mathias Nero ett jul jobb (det här är en av bilderna) som kommer i nästa nummer av tidningen Residence, det triggade igång mig totalt så nu vill jag bara vara ledig, baka pepparkakor och dricka glögg.

Klas

Jag älskar den här illustrationen av Klas Fahlén, mer av honom kan du se på Agent Bauers hemsida.

Stylistdilemma

Textilbollar

Galet fina är bollarna i textil som Klas Herbert gör.

tisdag 24 november 2009

Bilder

Jag är smått besatt av vackra bilder som den här fina favoriten från Ilse Crawfords bok "Home is where the heart is" som jag inte sett på länge men blev påmind om idag.

Danskt

KiBiSi är en grym designbyrå baserad i Köpenhamn, de har bl.a ritat favoritstolen "Tubechair" som produceras av Hay, cyklar åt Biomega och snyggaste hörlurarna åt Aiaiai. Danskt is back.Snyggoträd

Hus nr 5De här bilderna kommer från ett reportage som jag och fotografen Åke Eson Lindman gjort i fina "House no 5" som Claesson Koivisto Rune ritat.

Veckans Therese

Här är veckans ordspråk av duktiga art directorn Therese Sennerholt.

måndag 23 november 2009

Volvo

I går köpte min kille en ny bil, en guldfärgad Volvo P1800 från 70-talet. Den modellen ritades av legendariske Pelle Pettersson och var Volvos första framgångsrika sportbil som bl.a. körts av Roger Moore i filmen Helgonet. Jag är hårt avundsjuk eftersom jag trots att jag gillar bilar och förespråkar form före funktion har en dyr och tråkig och praktisk bil i garaget.
De fina bilderna är tagna av fotograf Erik Hagman/Agent Molly.


Växter
Jag är gillar krukväxter och tycker att nästan alla miljöer mår bra av att få in lite grönt. Patrick Nadeau jobbar med växter på ett nytt fint och annorlunda sätt.

Carouschka

Carouschka Streijffert är konstnär och inredningsarkitekt, hon bor i den här fantastiska ateljén i Stockholm som gör mig grön av avund men samtidigt väldigt glad över att hon bor där och gör den personlig och låter det vara ett härligt kreativt kaos istället för en opersonlig utställningslokal som det så ofta blir i den här typen av lokaler. Foto Johan Carlson