lördag 21 november 2009

fredag 20 november 2009

Pia


Nu har en av mina favoritfotografer och bästa kollegor Pia Ulin gjort en egen jättefin hemsida. Hurra.

Jasper


Jasper Morrison är en av mina absoluta favoritformgivare, i höstas när han ombads att medverka i tidningen Icon gjorde han omslaget ovan "Design for life not magazinecovers". Brilliant.

Leica + Hermès

Det här är resultatet av samarbetet mellan anrika kameratillverkaren Leica och det franska modehuset Hermès. Fab.

torsdag 19 november 2009

Love


Från We heart it.

Skogsberg & Smart


Jag har haft förmånen att få jobba mycket med fotografen Pelle Bergström, the master of stilleben. Han har tagit den här otroligt fina bilden på Skogsberg & Smarts fantastiska nya lampa "Hurricane Drop" som kommer att börja säljas i slutet av november exklusivt på Svenskt Tenn i Stockholm.

onsdag 18 november 2009

BestickBrittiske David Mellor är industridesigner och gör fantastiskt fina bestick, har sin fabrik i den vackra prisbelönta byggnaden "The round building" i Peak District National Park och en egen butik på Sloansquare i London. I Sverige kan man köpa hans bestick på Asplund.

Boomerang Home


Duktiga Jens Fager har av utifrån gamla klädesplagg tagit fram klädföretaget Boomerangs nya möbelkollektion, alla möbler är unika och tillverkade av spillprodukter eller återvunna kläder. Boomerang har sedan tidigare en kampanj som går ut på att om du lämnar in ett gammalt plagg får du 10% rabatt på det nya. De kallar det "Boomerangeffekten", fint och modernt tänk.

November


Jasper Morrison har i anknytning till sin studio i London nyligen öppnat en butik som jag skrivit om tidigare. Där säljer har fina brukföremål samt lite av sina egna produkter, utbudet varierar varje månad och det här är novembers "products of the month". Kolla speciellt in hans nya dörrknopp "Cork", den tipsade min kille Fredrik mig om igår (puss & tack), sjukt fin och säljs i Sverige genom BeslagDesign!

Dagens illis

Här kommer en ny fin illustration av min duktiga vän, art directorn Therese Sennerholt, det går att beställa den direkt av henne i önskat format.

2007

Porros showroom på möbelmässan i Milano år 2007, fortfarande lika snyggt!

tisdag 17 november 2009


Av: Abigail Wynne.

Johanna


Johanna Landin har ritat det flexibla hyllsystemet "Parasite shelf" som bara kan användas om den kan fästas på något annat.

NendoEn av mina favoritarkitekter just nu är japanske Nendo. Han har ritat det här fina alternativet till öppet kontorslandskap.

Vinter!?

Ute nu

Idag kommer Residences årliga extratidning "Hem & Trend" ut i butikerna, där har jag och fotografen Pia Ulin gjort ett jobb om trenderna inför 2010.

Paul Smith


Det dyker just nu upp väldigt mycket bloggar från modehusen, roligt och rätt i tiden att bjuda in och visa bakom kulisserna istället för att snåla och vara hemlig, det är genom att ge som man får tror jag och hoppas att inrednings och designbranchen ska hänga på. Den fina cykelbilden kommer från Paul Smiths blogg.

DIY


Jag och fotografen Mathias Nero har gjort Gustavsbergs badrumskatalog i flera år, i den senaste katalogen ritade jag in ett mönstrat mosaikgolv i ett av badrummen. Golvet är inspirerat av det pärlplattemönstrade golv som Cilla Ramnek gjort i mosaik på mitt favoritfik Saturnus i Stockholm. Lite jobbigt att lägga men gör hela badrummet.

måndag 16 november 2009

Jarl Fernaeus


Designgalleriet på Odengatan i Stockholm har sedan de öppnade i augusti 2008 haft en mängd fina designutställningar och har en otrolig känsla för att nosa upp rookies. Mellan den 19-28 november visar de utställningen Redux av duktiga Jarl Fernaeus där han bl.a. kommer att visa nya produkter inspirerade av film och 50-tal. Spännande.

Måndag!

Cassandra

Cassandra Rhodin är en grym illustratör, hon gjorde East när det var som finast och driver dessutom företaget Mini Rodini som gör så fina barnkläder att jag blir sugen på en trea. I höstas hade hon vernissage för sina djurillustrationer "Animal planet" i Brunogallerian i Stockholm, nu kan man köpa dem i begränsad upplaga här.

Påfågel


Stolen Peacock av Dror Benshetrit är en av nyheterna som Cappellini visade i Milano i våras, bedårande fin tycker jag och påfallande lik Fredrik Färgs stolar nedan, skräddarsytt är grejen.

Fredrik Färg


Svenska Fredrik Färg blev utsedd till rookie of the year i år av Plaza magazine, med all rätt. Hans stolar inspirerade av klassiska skräddarsydda klädesplagg visades på möbelmässan i Stockholm i februari i år och är fantastiska.

söndag 15 november 2009

5 december!


Släpps den 5 december. Helt perfekt, dagen före min födelsedag, jag önskar mig allt. Kolla också in Sonia Rykiels nya blogg, Rykielles, le blog. Grym!

MassaudFormgivaren Jean Marie Massaud är född i Toulouse, verksam i Paris och driver Studio Massaud, han har en gedigen CV och har arbetat med de flesta stora möbeltillverkarna.