lördag 14 november 2009

Hurra!


Jag var på NK idag, på plan tre smygöppnade i morse NK Inredning sin nya yta som är helt grym med typ allt jag gillar, Eno, massor av Piet Hein Eek, nya Golran mattor, mustachkopparna, Donna Wilson kuddar etc. Jag kom hem med stora kassar fulla av fint. Hurra!

Ute & inneDe härligaste husen tycker jag är de där gränsen mellan ute och inne suddas ut som det här som känns som att det växt upp i sin miljö inte sprängts in, det är dessutom väldgt fint inrett av B & B Italia.

Lampor

Jag tycker att de här lamporna av milanobaserade japanske Kenshaku Oshiro är så fina, gammal japansk silkestradition i ny form.

Grönt golv

Underbart är det gröna golvet i den här Londonlägenheten som John Pawson ritat 1986!

Trevlig helg!

fredag 13 november 2009

Randigt


Jag är lite sugen på att måla om hemma, men inte väggarna, kanske en dörr, kanske gul, kanske svart..eller randig.

Cilla


Cilla Ramnek är en otroligt duktig konstnär och stylist, hon har dessutom fått hela Sveriges barnfamiljer att lägga pärlplattor igen men inga kan faktiskt mäta sig med hennes, jag är lycklig ägare till den längst till vänster näst högst upp på bilden. Hurra!

Urban Deli


Jag blev så glad när Urban Deli på Nytorget i Stockholm öppnade, dels för att hela idéen är så trevlig, en matbutik med skaldjursbar och restaurang, men också för att det är så otroligt fint gjort och genomtänkt in i minsta detalj. Det är duktiga Johanna Egnell och Helena Allard som driver Egnell & Allard som har ritat Urban Deli tillsammans med Tommy Åkerblom på Code Conceptdesign.

Studio GormHåll ögonen på Studio Gorm som består av John Arndt och Wonhee Jeong, de studerar fortfarande på den anrika designskolan Eindhoven men har redan gjort flera fina, härligt enkla och lekfulla möbler.

torsdag 12 november 2009

Panne


Japanske Tokujin Yoshioka har ritat den bedårande fåtöljen "Panne" åt Moroso, den har fått sitt namn av pane-bröd på italienska för att fåtöljen nästan bakas fram.

Lungor


Myrthe Mandemakers har gjort de här fina "lungorna" i filt "Wandlongen" som både förbättrar akustiken och syresätter luften i rummet.

Grattis


Jag blir glad varje gång jag ser Gaetano Pesces fåtölj "Up" från år 1969 som B & B Italia producerar, den är så vansinnigt härlig, maffig och opraktiskt stor. I år fyller den 40 år och det firas med en variant i silver.

Therese


Min kära vän och kollega Therese Sennerholt är en av Sveriges främsta art directors, hon har gjort den här asfina bilden som går att beställa direkt av henne (therese@theresesennerholt.se) och passar perfekt i en Ikea ram 16x16 cm.

onsdag 11 november 2009

Choklad


Helt underbart fin är den här bilden från chokladtillverkaren Godivas flagshipstore i Harajuku, Tokyo, ritat av japanska arkitektkontoret Wonderwall.

Michael Young
Michael Young är engelskman men bor i Hongkong, han har ritat möbler till många av vår tids främsta producenter bl.a. Magis, Swedese, Established & Sons.

Naturliga mönster

tisdag 10 november 2009

Vintage

Tapeter

Brittiska Deborah Bownes handtryckta tapeter är underbara och har den rätta vintagekänslan.

måndag 9 november 2009

Korgar


Begåvade Piet Hein Eek har gjort en helt ny kollektion korgar av träbitar för holländska Fair Trade Original som släpps i början av nästa år.

Bröderna Bouroullec
Bröderna Ronan och Erwan Bouroullec har en formkänsla och materialkänsla som går igen i allt de gör. Deras möbler har ofta ett lite kantigt uttryck och de arbetar på ett helt eget sätt med material och textilier som jag tycker är fantastiskt.

Happy monday!

söndag 8 november 2009

Klättervägg


Snyggaste klätterväggen finns på Illoiha Omotesando fitness club i Tokyo och är ritad av Nendo.
Via Dezeen.

Åke


Åke Eson Lindman är en av världens främsta arkitekturfotografer, jag har haft förmånen att jobba ganska mycket med honom, han har en säkerhet och känsla för arkitekturen och rummet som ingen annan. Här har han fotograferat kanske det finaste huset av alla hus, "Baronhouse" som ligger i Skåne och är ritat av John Pawson.