lördag 7 november 2009

DIYJag tycker att de här bilderna som Malmöbaserade Sofie Andersson gjort är så fina. DIY när det är som bäst.

Inside the box
"A change process begins with an awareness that something needs to change". Allt du någonsin kan behöva, finns att köpa i en ask från danska The Flowmarket som då och då öppnar temporära butiker någonstans i världen där de under en begränsad tidsperiod säljer symboliska burkar och flaskor med namn på känslor och behov eller som de kallar det, morgondagens lyx och bristvaror.

Vinter

Jag är så trött på det här vädret, kan det inte sluta regna och bli vinter snart?
Foto av Anne Schwalbe.

Broderi


Londonbaserade konstnären Kate Westerholt gör jättefina broderier med annorlunda budskap.

fredag 6 november 2009

Staffan


Mellan den 12-21 november visar min kompis Staffan Bergquist sina fina kalkstenskulpturer på Galleri Olby i Stockholm.

Dagens plåtis

Dagens plåtis är Sigurd Kranendonk. Snyggt namn, snygg styling och galet snygga bilder.

Plisserat papper
Helt underbara är pappersfåtöljerna av japanske Nendo. De kom till som ett svar på Issey Miyakes fråga om hur kommer vi att leva år 2100. "Cabbagechair" tillverkas helt av spillmaterial, pappret blir över när Miyake framställer de plisserade tygerna till sin kollektion "Pleats please". Grymt.

God morgon!


Via Dezeen.

torsdag 5 november 2009

Kapsejsad stol


Brittiska designduon Freshwest som bl.a. ritat möbler åt Moooi har ritat den här stolen som är inspirerad av sådana där små leksaksdjur i trä som faller ihop när man trycker under dem. Kanske inte en helt lyckad funktion på en stol, men rolig.

Till köket


Väldigt fina köksprodukter i porslin och körsbärsträ har Schweiziska Postfossil gjort.

Nostalgi


Det kommer mycket nytt som är bra men vissa saker saknar jag verkligen, som AD, Alcro Designers som det var från början när de bästa formgivarna fick experimentera med färg hej vilt och ut kom varje år en galen färgkollektion och broschyr mer inspirerande än något annat. Och jag saknar R.O.O.M, som det var när de öppnade 1993, nydanande, nytänkande och faktiskt banbrytande bland inredningsbutiker i Sverige, jag tycker att det är sorgligt att de tappade bort vad de hade och ännu värre att de inte finns kvar alls längre.
Vissa saker var faktiskt bättre förr och väldigt mycket bäst i början.
Foto av Åke Eson Lindman

Josef Frank


Aramal och Ceylon heter två nya mönster som Josef Frank ritade år 1940, nu har Svenskt Tenn tagit dem i produktion för första gången.

onsdag 4 november 2009

Ho ho ho

I går fick jag mail från Marcel Wanders med en förhandstitt på en fantastisk julbok som han gjort till Target. 324 (!!) sidor fulla av hans skisser, knäppa julklappstips, julpyssel och innovativa idéer, helt galet härlig. Vill du också tjuvkika så klicka här.

Via Workisnotajob

Vitt
tisdag 3 november 2009

Form us with love


Form Us With Love har gjort de här asfina lamporna. genom att sladden hänger i en skåra kan man rikta dem som spottar.


Av Deb MacLean via Busybeingfabulous.

Prickigt


Yayoi Kusama är fantastisk, hon fyller 80 år i år och är en av japans största konstnärer. Oavsett om hon gör tavlor, installationer eller skulpturer så är allt tokprickigt. Mest känd är hon för sina pumpor, jag köpte en textilpumpa som hon gjort på Corso Como för ett par år sedan, helt galen men den passar ändå in överallt.

RedesignRalston & Bau har återvunnit produkter från Fretex, Norges motsvarighet till Frälsningsarmén. "Tekannelamper", "Koppkakefat", "Ståltrådlysestaker" och liknande finns till salu i deras designbutik. Kul.

Porro

Jag har visat bilder från Porro förr men gör det igen, deras styling görs av Piero Lissoni själv och är fantastisk, så fin rumslighet. Enkelt och perfekt.
måndag 2 november 2009

Established & sons
En av mina favoriter är Established & sons. Det brittiska möbelföretaget grundades år 2004 av Alasdhair Willis (som var en kuggarna i tidningen Wallpaper på dess glanstid och är gift med Stella McCartney). När Established & sons lanserades i ett gigantiskt showroom på möbelmässan i Milano blev de årets snackis. De kom från "ingenstans", var nytänkande och hade med sig tunga formgivare redan från starten.

Grönt är skönt

Via Workisnotajob.

Home sweet home


I nya numret av tidningen Residence som kommer ut idag är mitt hem med. Jag får inte lägga upp fler bilder så länge tidningen finns ute i handeln så om ni vill se mer får ni köpa tidningen.

Fina bilderJag älskar trädockorna som Alexander Girard ritade år 1963 till sitt hem och som Vitra för några år sedan tog upp i produktion. Nästan lika mycket gillar jag Vitras inspirationsbilder till dockorna, det är så skönt när bilder inte behöver vara så redovisande och när man vågar låta produkten som ska visas vara liten i bilden.