torsdag 29 oktober 2009

Danese

Italienska Danese producerar fortfarande flera fantastiskt fina klassiska produkter från 60 talet. Mest kända är de nog för sina fruktafficher som svartvita "La mela et la pera" och röda äpplet "Una mela" båda från 1963 av Enzo Mari men de gör också mycket annat fint som de här assnygga almanackorna även de är ritade av Enzo Mari 1963-67.
Allt går att köpa på deras webshop. Hurra.

onsdag 28 oktober 2009

tisdag 27 oktober 2009

My heart


TAG fine arts ställer ut min favorit Rob Ryans verk på Art Toronto i Toronto mellan den 22-26 oktober,
"My heart" heter en av hans senaste bilder som kommer att visas där. Kunde jag skulle jag köpa den och ge till min kille..eller mina kompisar Anniqa och Anders som precis förlovat sig..eller mig själv.

NORM
Jag tycker att det är så fint när man blandar olika stilar som här där danska NORM arkitekter
(som består av Jonas Bjerre-Poulsen och Kasper Rönn) låter blankt och modernt samsas med det gammalt och rufft.

Ilse


"Seating for eating" heter Ilse Crawfords nya serie trärena möbler där hon lekt med och inspirerats av engelsk möbelhistoria.

Snyggofriggis


Snyggaste friggeboden "Gardenbox" köper du online i platt paket från italienska Casettacollection. "Woodbox", "Kidbox", "Dogbox" och "Greenbox" är lika fina.


Förvirrad

Ibland är det lite för mycket som ska få plats i huvudet samtidigt. D.Sharp har ritat den här illustrationen som man kan ladda ner tom och strukturerat rita upp allt som snurrar i skallen.

måndag 26 oktober 2009

AluminiumDet är underbart med möbler som håller för allt och som man vet bara kommer att bli vackrare med åren. Konstantin Grcic har ritat "Table B" för Bd Barcelona. Det har en bordskiva i aluminium som ser enkel ut men består av en snillrik stomme konstruerad av ett flertal ingenjörer. Skivan kan beställas upp till 3,60 meter i ett stycke och underredet finns i tre olika varianter, bordet passar lika bra ute som inne.

Maxine SuttonBedårande små saker säljer Maxine Sutton på sin hemsida, jag har precis beställt en oemotståndlig tehuva och några lavendelpåsar.

Filo


Att välja soffa är svårt, att välja soffklädsel är ännu svårare och att våga köpa en soffa i en stark färg gör nästan ingen. Soffan "Filo" har en ekstomme och lager av tyger att variera efter humör. Den är ritad till ett privat projekt av Barber Osgerby år 2006 och löser alla problem. Hur kan den inte ha kommit i produktion?

söndag 25 oktober 2009

Naturligt

Krativt kaos när det är som snyggast .Macarons

Kanske är Paris världens härligaste stad och macarons det godaste bakverket. "En macaron är inte en biskvi eller en maräng, den ska vara alltigenom mjuk, inte frasig, seg eller smulig" säger
Sébastan Boudet, den franske bagaren som driver Petite France (det omskrivna, omtyckta lilla bageriet på Kungsholmen i Stockholm). Att baka dem lär vara nästintill omöjligt och kräver obegränsat med tid men man kan beställa dem färdiga och perfekta av Sébastian på www.macarong.se. De fina bilderna är plåtade av Carl Kleiner.