fredag 23 oktober 2009

MMM


Good news, kolla här. Trevlig helg!

Doshi Levien


Doshi Levien är ett Londonbaserat designkontor som består av Jonathan Levien och Nipa Doshi. Jonathans bakgrund som industridesigner och Nipas indiska bakgrund ger det bästa av två världar och resulterar i ett fantastiskt fint, modernt, lite indisk-minimalistiskt och lekfullt uttryck. De har bland annat ritat möbler och showroom åt Moroso, kastruller och stekpannor åt Tefal och köksredskap åt Habitat.


I hate perfume


C.B. I Hate Perfume är inte bara ett fantastiskt namn på ett parfymeri, det är också parfymeriet som gör de godaste parfymerna jag vet. De doftar inte parfym utan upplevelser och känslor. Gathering apples, To see a flower, In the summer kitchen, Burning leaves, In the library. Lovely!

Golv


Jag tycker att golvet i våningen som Tham & Videgård Hansson ritat som jag visat tidigare på bloggen är fantastiskt. Just nu pågår i London utställningen "Wall to wall" med golv i samma stil av Shay Alkalay och Yael Mer för Established & Sons.
Grymt fint och inspirerande att använda golven som konstverk.

torsdag 22 oktober 2009

Snyggosoffan


Min favoritsoffa just nu är "Quilt" som är ritad av bröderna Bouroullec för grymma Established & sons. Så snygg.

Acnes möbler


Acne är knäckande bra, de gör snyggaste kläderna, fantastiska butiker, en fin tidning, är en grym reklambyrå och när deras grundare Johnny Johansson gjorde en inredningsutställning på Svenskt Tenn var det typ den finaste de haft någonsin.
Karl-Johan Hjerling har pluggat industridesign på Lunds universitet, han satt på Acnes kontor i Gamlastan när han ritade sitt examensarbete som var just en möbelserie för Acne. Nu arbetar Karl-Johan, Acne, Carl Malmstenskolan och Alm specialsnickeri tillsammans på att ta fram en serie möbler åt modehuset och hoppas ha prototyperna klara under 2009.
Här är bilderna från examensarbetet, man kan ju gissa att de ger en hint om vad som komma skall. Spännande.Wonderwall
Wonderwall säljer illustrationer och foton från några av våra största artister, bilderna säljs exklusivt av Wonderwall i begränsad upplaga, signerade och numrerade i Ikearamsformat till en hyfsad peng. Grymt.
Nytt ut är den här illustrationen av Lovisa Burfitt och fotot av Andreas Lind.

Äntligen!


Butiken Corso Como 10 i Milano är kanske världens härligaste butik.
I flera år har deras webshop varit under konstruktion, men nu i dagarna har den öppnat. Där säljer de sin specialkollektion av kläder, inredning, presenter, musik och accessoarer. Som om det inte skulle räcka har de även kastat in sina produkter från samarbetet med japanska Comme des Garcons som jag såg när jag jobbade i Japan i höstas. Halleluja, det här är goda nyheter!

onsdag 21 oktober 2009

B & B


Alltid lika vackra, välstylade och inspirerande är B&B Italias bilder. Idag hade jag möte i deras showroom i Stockholm, de berättade att B&B skickar all smårekvisita som fina bilder, böcker, vaser och annat från Italien till alla showroom över hela världen för att det ska vara rätt och samma stil överallt. Sånt gör mig glad, helhetstänk och omsorg om de små detaljerna.
Alfredo

Alfredo Härberli är född i Argentina, bosatt i Schweiz och både snygg, trevlig och begåvad.
Han arbetar med företag som Iittala, Volvo, Moroso och Alias, här är ett urval bilder från hans studio, produkter, stilleben, och skisser.


Go green

Grönaste skönaste köket!

Fönsterramar

Wilhemson arkitekter håller på att rita ett bostadsområde åt HSB Nordvästra Skåne där alla fönster är inramade med kraftiga guldramar. Fint!


Vill ha!


Hur fina som helst är de här utskurna bilderna av Made by Julene. Hon gör flera olika färdiga ordspråk men man kan också specialbeställa efter eget önskemål.

tisdag 20 oktober 2009

Häromdagen


Häromdagen var jag och fotografen Pia Ulin i en gammal industrilokal och gjorde ett jobb åt tidningen Residence, här är ett smakprov. Hela jobbet kan ni se i Residences trendbilaga som kommer ut i november.

J'aime Jaime


Jag har skrivit om Jaime Hayon förut och jag har med hans produkter så fort jag kan i mina jobb men jag kan ändå inte låta bli att göra ett inlägg till. För mig är han den mest egna, kreativa, begåvade formgivaren just nu. Han har en glimt i ögat och lekfullhet i sitt formspråk som är så inspirerande, som en modern Alice i underlandet.


måndag 19 oktober 2009

CasaVogue

CasaVogue följer med italienska Vogue som bilaga en gång om året. Det är en av mina favorittidningar, jag har varje nummer sparat sen tio år tillbaka.
Nu är den ute i handeln, jag blev påmind av Design Delight och tipsar nu vidare så att ingen missar att köpa den. Happy reading!

Lek!


"Toys are not really as innocent as they look. Toys and games are preludes to serious ideas." har Charles Eames sagt. Herman Miller Select Program kommer varje år ut med en begränsad upplaga av annorlunda föremål. I år är det dessa snurror i valnöt inspirerade av Charles och Ray Eames passion för leksaker. Snurrorna kan beställas på Velocitys webshop.

C'est une chaiseDuktiga Jean-Marie Massaud har ritat den här serien fina stolar som heter "Flow" åt italienska MDF Italia.

Dagens bild


1928 målade René Magritte den här tavlan som är en av mina all time favourites. Det är inte en pipa, det är en bild av en pipa. Enkelt och klokt.

N.Y.


På Museum of Arts and Design i New York pågår just nu utställningen "Paper under knife", med verk av konstnärer som använder papper tredimensionellt. Fint.

söndag 18 oktober 2009

Kasthall

Just nu jobbar jag med att rita Kasthalls monter till möbelmässan i Stockholm och Milano nästa år. Jag kommer också att rita och skylta deras showroom samt styla det som ska fotograferas. Den typen av jobb är bland det roligaste jag vet, att få göra en helhet, dessutom älskar jag Kasthalls mattor. För ett par veckor sedan när vi började planera mässmontrarna åkte jag ner till deras fabrik utanför Göteborg. Jag blev så otroligt inspirerad av att gå omkring där, se det fantastiska hantverket och den vackra gamla fabriksbyggnaden med gigantiska vävstolar och garn i starka färger. Så vackert.