lördag 17 oktober 2009

Vackert

Mina vänner och bloggtips

Det här fina hemmet är fotograferat av min kära kollega och vän Pia Ulin och stylat av min nya fina kompis Saša Antić.
Saša har precis har startat en blogg som ni kan titta på här.2010


Snyggaste almanackorna gör Cats Let Nothing Darken Their Roar. Varje månad har en sida med ett ordspråk där månadens bokstäver har en avvikande färg.

fredag 16 oktober 2009

Fredagsgodis!

Snyggt snyggt snyggt från B&B Italia!

Skräp


Konstnären Justin Gignac slog vad med sin kollega om att allt går allt att sälja med rätt förpackning.
Han började samla skräp på New Yorks gator och förpacka det i snygga förseglade plexilådor med snygg logga och text som säger när skräpet är plockat. Nu har han sålt över 1200 lådor med skräp, det går att beställa dem för 50 dollar (inkl.leverans worldwide) på NYC garbage hemsida. Han hade rätt!

Clay Ketter

Clay Ketters konst är underbar, så provocerande enkel, rå och vacker.
Ljus i mörkret


Jag är en doftljusjunkie i allmänhet och Byredo missbrukare i synnerhet. Candy Darling, Carrousel och Peyote Poem heter deras nya doftljus. Som en härlig höstbonus öppnar dessutom Byredo sin första egna butik på Mäster Samuelsgatan 6 den 23 oktober. Hurra!

torsdag 15 oktober 2009

Arik Levy


Israeliske, Parisbaserade Arik Levy är en otroligt duktig formgivare som arbetar med många av de internationellt största möbelproducenterna. Han har ett eget lite kantigt formspråk som går igen i nästan alla hans produkter. Han har också gjort en väldigt fin serie träskulpturer med form av vardagsföremål.
Tips!


Den legendariska art directorn Ruth Ansel som arbetat med tidningar som Vanity Fair och Harper's Bazaar besöker Stockholm och håller en föreläsning om sitt yrkesliv och sin syn på tidningsformgivning den 22 oktober på Moderna museet. Biljetter säljs genom Ticnet.

Cowshed


Brittiska Cowshed gör fantastiska och helt naturliga produkter i väldigt snygga förpackningar.
Förpackningarna och deras spa är designade av grymma Ilse Crawford och illustrationerna på förpackningarna är gjorda av Nina Chakrabarti. I Sverige kan man köpa produkterna på Cow parfymeri.


Vänner


"Dead flies" fotograferade av Magnus Muhr. Från Ffffound.

onsdag 14 oktober 2009

GervasoniDen italienska möbeltillverkaren Gervasoni har ett av de showroomen jag brukar tycka att det är roligast att besöka under Möbelmässan i Milano. De har alltid har fin styling och brukar ha färgkodade teman som jag gillar.
De här bilderna är från deras "Grey series" som visades på mässan 2007. Jag tycker fortfarande att det här är lika fint och "rätt" med mix av industrilampor, krulliga, rustika möbler och folklore. Jag blir glad när miljöer håller år efter år, jag tycker inte att inredning ska vara så ombytligt och trendigt utan att det handlar om att hitta en stil som man gillar och behåller men utvecklar lite fram och tillbaka.
Be happy!


Från Ffffound

Hurra!


Idag har jag haft min blogg igång i en månad, tack alla ni som läser den, stöttar och hejar på.
Jag tycker att det är otroligt roligt och inspirerande att få dela med mig av det som snurrar i mitt huvud och är så glad att ni vill dela det med mig. Kom gärna med synpunkter och önskemål på vad ni ser och vad ni vill se på bloggen.
Tårtan är en del av ett mönstret från illustratören Cassandra Rhodins tapet "Cake" för Your Wallpaper.

PS. Dagen till ära har jag fått in min logga på bloggen. Det är min fina vän och duktiga kollega Therese Sennerholt som gjort logotypen. Tack Tessan!

tisdag 13 oktober 2009

Färgglatt vitt


Jag blir glad varje gång jag ser de här bilderna, de är så otroligt fina. Det är duktiga fotografen Henrik Bonnevier (som jag jobbar tillsammans med ibland) som tagit bilder på klassiska Carl Malmstenmöbler som konstnären och stylisten Pontus Djanaieff piffat upp.
Det färgglada-vita är så fint och dessutom är det ett så bra och modigt initiativ av Carl Malmsten att låta Pontus gå loss på sina möbler. Hurra.
Robert Ryan

Robert Ryan gör så galet galet galet fina saker. Han jobbar framförallt med laserutskurna mönster i papper som unika konstverk eller applicerade på kuddar, tallrikar och porslin. Han har precis gjort brittiska Elles oktoberomslag som säljs i begränsad upplaga och öppnar i dagarna sin nya butik Ryantoon i London där han säljer alla sina produkter bara i svartvitt.
Om ni inte har vägarna förbi London kan ni trösta er med Robert Ryans blogg som är fab.
Fina röror

Ibland är det stökigaste det vackraste.
Den första bilden är från Tord Boontjes studio, den i mitten kommer från www.ffffound.com och den sista bilden är tagen av fotografen Andreas Gefeller.

Sisters

Danska fotografen Birgitta Wolfgang Drejer och journalisten Julia Mincarelli driver tillsammans Sisters Agency, de ligger bakom många av de inredningsreportagen i internationella tidningar och böcker som jag tycker är finast.
Paris

Idag är min kille i Paris men inte jag. Suck.


Illustrationen är gjord av duktiga Klas Fahlén.

måndag 12 oktober 2009

Glödlampor


I höstas förbjöds de frostade glödlamporna inom EU och under de närmaste åren kommer samtliga glödlampor successivt att bytas ut mot lågenergilampor.
"Protect yourself from stupid rules" heter Ingo Maurers projekt som är en värmetålig kondom som gör klara lampor "frostade".
Fler kreativa lösningar och alternativ som kan ersätta glödlamporna efterlyses omgående from all you industridesigners out there.

Hemma hos mig

Här bor jag, i nästa nummer av tidningen Residence som kommer ut i början av november kommer hela reportaget från mitt hem.

söndag 11 oktober 2009

Liselotte


I dag vill jag tipsa om begåvade illustratören Liselotte Watkins blogg, så inspirerande och härlig.

Självklar designDet enklaste är nästan alltid det finaste som den här fina sockerpåsen och kuddsoffan av Christiane Hoegner.


Det nya svartaNu när allt ska vara vintage, färg och ihopmixat känns det härligt med lite blankt, svart och strängt. Arkitekten Erik Andersson bor i den här fina lägenheten i Sven Markelius klassiska funkishus på Kungsholmen. Mer finns att läsa på Residences hemsida.
Foto av Åke Eson Lindman.

Söndag