lördag 3 oktober 2009

Comme des Garçons + ArtekNytt från japanska Comme des Garçons är parfymen "Standard" som de tagit fram tillsammans med finska möbeltillverkaren Artek. Parfymen kommer att lanseras hos underbara Dover Street Market i London den 15 oktober. DSM har en ypperlig nätshop för oss som inte har vägarna förbi London där de bl.a. har ett brett sortiment av Comme des Garçons fina baskläder. Kolla in www.doverstreetmarket.com


Happy saturday!Den här planschen och andra bedårande små saker kan man köpa här.

Tine K


Så snygg snygg snygg är katalogen från
Tine K.

fredag 2 oktober 2009

Lappade hus


Jag älskar de här fantastiska husen med fasad av spillvirke som grymma norska arkitektkontoret JVA ritat.

Hönor i hallen


Den här fina bilden är tagen av Lasse Kärkkäinen, den hänger i min hall och är det första man ser när man tittar in. Den gör mig och alla som kliver över tröskeln på bra humör. Tack Lasse!

Benjamin Hubert


Håll ögonen på brittiske formgivaren Benjamin Hubert, han är bara 25 år gammal men kolla vad mycket fint han hunnit göra.
torsdag 1 oktober 2009

Brodera mera

Jag hittade de här broderitavlorna Poppytalks hemsida. De kommer från Chez sucre chez. Fina!


Cut & paste

På Kammakargatan 52 i Stockholm pågår just nu utställningen Cut & paste, en utställning med collage från olika konstnärer. Väldigt fint!

Kandela


Kandela heter den här fantastiska prototypen av Mats Broberg och Johan Ridderstråle. De upptäckte medan de höll på att experimentera att en glödlampas sockel har samma dimensioner som ett stearinljus, allt de behövde göra var att rita en koppling. Genialt.

onsdag 30 september 2009

Kreativa stilleben


Jag tycker att det är så fint när bilder, minnen och småprylar samlas och får växa fram till kreativa moodboards.


Fågelburar


Helt underbara är de här trådlösa (!!) högtalarna "Music cage"som ser ut som fågelburar. De kan kan stå på fot eller hänga från taket som en taklampa och kopplas till datorn eller mobilen. De är formgivna av Nendo, Oki Sato som bl.a. ritat möbler åt Swedese, Moroso och Cappellini.

tisdag 29 september 2009

Filippa KFilippa Knutsson har en skön mix av gammalt och nytt i sin parislägenhet...och asfina Jesper Walderstenteckningar på väggen i köket. Bilderna är tagna av Per Ranung.

Jasper Morrison Ltd

Den duktiga formgivaren Jasper Morrison hade ett hörn över i sin nya studio i London, där har han öppnat butik. Varje månad kommer han att ha en utställning med bruksföremål, både egna och andras som är till salu. Butiken ligger på 24b Kingsland road och har öppet mån-fre 11-17.
Rent samvete


Marcel Wanders har ritat den snygga mätaren "Wattcher". Den är tänkt att vara "hjärtat i huset" och mäter elkonsumtionen i hemmet eller på jobbet, både den totala förbrukningen, den dagliga, den kan räkna ut vad målet är och varnar när du förbrukar för mycket. "Wattcher" är nominerad till Dutch design award 2009 som avgörs i oktober. Heja.


måndag 28 september 2009

Fin ruin


Det här huset i Porquera är så fint. Det ser ut att vara en ruin på utsidan men är ett begåvat exempel på hur bra det blir när man bevarar det gamla slitna och tillför det nya. Huset är ritat av den spanska arkitekten Jesús Castillo Oli. Läs mer här.Dagens plåtis

Mini vs maxi. Jag gillar det rena enkla men också lekfullhet och mångfald, de här underbara bilderna är båda tagna av fotografen Carl Kleiner.
söndag 27 september 2009

Hella + Vitra


Vissa saker etsar sig fast i hjärnan.
"Props" heter de fina figurerna som Hella Jongerius gjorde till Vitras utställning på Milanomässan år 2006, året efter utvecklades de till "Officepets" på hjul. Så fina, fortfarande.

Segling


Helt galet fin är segelbåten B60 som är ritad av John Pawson och Luca Brenta.