lördag 26 september 2009

I love books


Ett hem med böcker är personligt, att ha dina böcker framme är att stå den du är, jag förstår inte dolda bokhyllor, och ännu mindre hem utan böcker.Snyggaste bondgården


Snyggaste bondgården ever, "Petting farm" har blivit nominerad till prestigefyllda WAF awards 2009 och är ritad av 70F architecture. 70F är ett litet arkitektkontor i Holland som består av Bas ten Brinke från Amsterdam och Carina Nilsson från Lund, de har tidigare fått pris för sin lika snygga får-farm.


fredag 25 september 2009

Skarvade mattor


"Carpet reloaded" heter italienska Golrans mattkollektion med gamla mattor som återanvänts och sytts ihop som lapptäcken. Fint!

torsdag 24 september 2009

Fina bilder
Fotografen Thomas Voorns bilder är som en blandning av foto, konst, graffiti och poesi. Grymt!

Påminnelse


Jag jobbar med textilföretaget Kvadrat i bland. Härom dagen var jag i deras showroom för att välja ut tyger till en fotografering. Jag älskar att vara där, det känns verkligen fortfarande lika fint och nytänkande, showroomet på Södermalm i Stockholm som bröderna Bouroullec gjorde år 2006.
Bouroullec har precis ritat Kvadrats showroom i Köpenhamn, det är också väldigt fint men vårt gamla är finast.


tisdag 22 september 2009

Muji manufactured by Thonet
På Tokyo design week i höstas visades brillianta "Muji manufactured by Thonet", samarbetet mellan anrika Thonet och japanska Muji, de välkända formgivarna Konstantin Grcic och James Irvine har fått arbeta fram nya möbler i en lägre prisklass för att locka en yngre målgrupp. Nu finns möblerna att köpa i Europa på www.muji.eu. Hurra!

Ilovellollov

Helt galet fina produkter, butiksinredningar och installationer har Berlin-baserade designgruppen Llotllov gjort. Klicka in på länken och kolla, noga! www.llotlov.de
måndag 21 september 2009

Ki-ki


På Renstiernas gata 41 i Stockholm ligger Ki-ki, det är en bedårande liten nyöppnad japansk designbutik med galleri. Just nu pågår en utställning med Kenske Kitaokas fantastiska pappersskulpturer, han fyller 80 år i år och har varit yrkesverksam papperskonstnär hela sitt liv.Upp och ner


Jag älskar Patrick Morris "Skyplanter", krukorna som ska hänga upp och ner. De kommer att säljas på företagets hemsida www.boskke.com inom kort.


söndag 20 september 2009

SmartareJag gillar bilar. År 2010 kommer miljöbilen E'mo ut på den europeiska marknaden. Det är en lättvikts elbil från Schweiz (!!), den är byggd i aluminium, väger bara 325 kg och har plats för 3 personer. Assnygg! www.e-mo-car.chMaison Martin MargielaEtt av de mest spännande modehusen just nu tycker jag är Maison Martin Margiela. På Milanomässan i år visade han upp ett smakprov på sin nya inredningslinje som var så där typiskt härligt nonchalant Margiela som man hade hoppats att den skulle vara.
Om några veckor släpps den första boken om det Parisbaserade belgiska modehuset hos bokförlaget Rizzoli. Boken kommer man att kunna köpa på förlagets hemsida www.rizziolusa.com. Jag längtar.

Eno
Eno är ett franskt företag som tillverkar innovativa, enkla, otroligt vackra vardagsföremål från några av de främsta formgivarna som t.ex. Arik Levy och Paola Navone. Deras hemsida är ganska jobbig men värd att kämpa med för prylarna är fantastiska. www.enostudio.com