lördag 12 september 2009

KärlekTitta vad jag såg när jag stod och väntade på grönt ljus i Götgatskorsningen, en utbytt gatsten i trottoaren, så fint!

Jaime

Jag älskar allt som Jaime Hayon gör, han är så skönt befriad och egen i sitt formspråk.
I samband London design festival som börjar om en vecka har han gjort det omtalade gigantiska schackspelet på Trafalgar square, där varje spelare är handgjord och representerar en känd byggnad i London. I går öppnade också utställningen American chateau av Jamie Hayon och Nienke Klunder som kommer att visas på Spring projects i London mellan den 11/9-22/10. Här kommer bild på korven som är min favorit på utställningen och schackspelet. Gå in på www.hayonstudio.com, man kan inte låta bli att vilja ha allt och att bli lite kär i honom när man ser hans porträtt.


Inspiration


Jag är faktiskt dålig på att kolla in vad andra stylister gör, men jag brukar titta på Pernille Vests hemsida ibland. Kolla vad danskt fint hon gör på www.gitteandersen.dkMini vs maxi


Maximalismen is back jag vet, eller i allafall så ska det vara vintage blandat med modernt, avskavt med blankt, allt ska vara personligt och unikt och jag älskar det men det knottrar sig ändå i stylistnerverna när jag ser Porros stränga miljöer som jag tror faktiskt stylas av Piero Lissoni själv. I flera år har Porros montrar varit det som inspirerat mig mest på Milanomässan
Kolla in det här, bilderna kommer från deras hemsida www.porro.com.
fredag 11 september 2009

Ett två tre


Helst av allt just nu vill jag ha en Boro, det är japanska flera hundra år gamla lapptäcken uppspända på träram. Tio stycken har Tribe art & textiles fått tag på, i slutet av september är de utställda och man kommer att kunna köpa dem hos Code Conceptdesign. Helst vill jag ha alla tio.


Näst helst vill jag ha den här fina skylten/hängaren av Heath Nash i min hall, förutom att han gör roliga prylar så har han så sjukt fin hemsida, kolla in www.heathnash.com.


Jag älskar svartvita illustrationer, jag har massor överallt men måste nog ändå köpa en sån här fin bild (eller hjärtat) som säljs på www.orkposters.com.