lördag 10 oktober 2009

Kartor


Finaste utklippta kartorna över London, Paris och NY gör Famillesummerbelle.


From Russia with love



De här fantastiskt fina matruschkorna kan man köpa ryska Art Lebdevstudios webshop, de visar på ett pedagogiskt sätt storleksordningen på datatermer. Terabyte är största dockan, i den ryms en gigabyte, lätt som en plätt!


fredag 9 oktober 2009

Ord!

Installationerna är gjorda av konstnären Stefan Brüggeman.


Minimalism





Fotografen Ken Hayden har tagit de här fantastiska bilderna hemma hos John Pawson, minimalismens mästare.

Chanel



När Chanel visade sin vårkollektion för 2010 under Parisfashionweek valde de att bygga en ladugård i Grand Palais. Befriande galet och härligt!

torsdag 8 oktober 2009

Irving Penn


En av vår tids absolut största fotografer, Irving Penn avled i går 92 år gammal. Jag hade den stora förmånen att få umgås med honom och hans familj under en period på nittiotalet. Det är med stor respekt jag minns och skickar mina tankar till dem i dag.

Tjuvtitt


I går var jag och fotografen Philip Karlberg på ett förfallet slott och tog badrumsbilder till tidningen Residences badrumsspecial.
Här är en tjuvtitt, hela jobbet kan du se i nästa nummer av Residence som kommer ut i början av november.

Affischer

Väldigt fina affischer kan man köpa på Keep calm gallerys hemsida, jag kunde inte välja utan beställde fem stycken.



onsdag 7 oktober 2009

Naturligt



Det är så fint med naturfärger. Brunt, beige, grått, grönt, svart och vitt, alla färger och material som finns i naturen funkar att blanda utan att det blir rörigt.



Too good

Brittiska Faye Toogood som driver Studio Toogood är en otroligt duktig stylist, kolla vad fint hon gör!





Dagens illis

Har jag hittat på den fina bloggen www.olofjakobina.blogspot.com.

tisdag 6 oktober 2009

Plywood




Jag gillar plywood, och det här fina loftet som är ett gammalt industrilaboratorium i Paris som ritats om av arkitekterna Karine Chartier och Thomas Corbasson (som båda gjort sin praktik hos Jean Nouvel). Mer finns att läsa på Loftlife magazines hemsida.

Flexibelt



Hängaren "Prosthes hanger" blir vad du gör den till, i överdelen sätter du dit det du vill ha där. Fin, lekfull och genomtänkt av Form us with love.


Rosa


Rosa är svårt men underbart när det lyckas.



måndag 5 oktober 2009

Fint tak



Det snyggaste taket har arkitekterna Tham & Videgård Hansson gjort, det är av kakel med bladmönster som specialbeställts av Sweden Graphics.

Keramik




Jag får habegär varje gång jag ser begåvade Ineke Hans "Black gold modular porcelain". År 2002 var hon under en tremånadersperiod på European Ceramics Workcenter och utformade detta "legosystem" i keramik. Med bara tre olika former i olika storlekar som limmas ihop får hon fram hela servisen som tillverkas i svartlera. Hallå, kan någon sätta den i produktion och sälja i Sverige. Nu.

Gert & Karin Wingårdh



Arkitektparet Gert och Karin Wingårdhs sommarhus ligger i Sand utanför Göteborg och är ett gammalt 1600-tals torp som byggts på och till genom åren. Så fint.
Mer kan ni läsa på tidningen Residences hemsida, bilderna är tagna av Åke Eson Lindman.

söndag 4 oktober 2009

Boro


Boros är flera hundra år gamla japanska textilier ihopsydda till lapptäcken. Tio stycken har Tribe art & textiles fått tag på, de säljs genom och ställs ut på Code Conceptdesign på Holländargatan 33 den här veckan. Helt galet fina, jag vill ha alla!

Gatukonst



Det här är nog den snyggaste gatukonsten jag sett. Det är en konstnär som heter Miso som smyckar Melbourne, Australien med sina collage..bedårande! Mer kan du se på hennes hemsida www.cityofreubens.com