torsdag 3 december 2009

Tomma ytorJag hade ett möte med en kund idag då vi kom att tala om homestyling.
Jag förstår det inte alls, att möblera upp och röja alla spår av de som bor i hem som ska säljas, det får ju alla hemmen som är till salu att bli totalt opersonliga och se likadana ut istället för att man känner att de som bor där trivs och älskar sitt hem. Men nästan ännu värre är det faktiskt när man med futtiga möbler som vandrar runt mellan visningarna försöker få tomma lägenheter att se bebodda ut när det mest inspirerande som finns är en fantastisk lägenhet som den här som står helt tom, öppen för alla möjligheter och bara väntar på att man ska flytta in.

8 kommentarer:

Malin sa...

Klokt och sant! Särskilt en fantastisk lägenhet som den här... Trevlig helg!

•lotta på solrum• sa...

just den här lär nog inte bli svårsåld, med eller utan möbler.
svårt snyggt!

*SNYdesign sa...

Amen!:) God helg:)

Anonym sa...

Den här lägenheten är nog som ett självspelande piano på bostadsmarknaden, med eller utan möbler.
Det är bra när mindre lägenheter är möblerade så att gemene man, som inte jobbar med inredning och design, förstår proportionerna...men håller med om att varenda bostadsannons i innerstan ser likadan ut och att man definitvit inte blir sugen på att bo så.

Lisa sa...

Kolla in http://www.alvhemmakleri.se/ de har liksom vänt på steken, där är det väldigt mycket personlighet, kläder ligger framme på sängen, frukosten framdukad, till och med människor skymtar ibland. sjävlklart väldigt stajlat men ändå. lite uppfriskande att se ngt nytt iaf!

Karin L sa...

Alvhem...nja.
Jag har ett kluvet förhållande till dem. I början tyckte jag de var jätte-jätte-fina, men nu är jag inte alls lika begeistrad.
Det är verkligen samma - samma -samma där. Samma mullisväska, samma savontvål, samma Hunters osv osv. Alltid uppdukat, alltid nån klänning som är upphängd, alltid nåt plagg "utslängt", alltid lite "wild and crazy"-stökigt, men det är så välregisserat, sååå uttänkt.
Det "värsta" är nog LJUSET. Det är samma ljus på alla bilder i alla lägenheter. Jag kan inte skilja bostäderna från varandra!

Anonym sa...

Så sant.
Hade köpt lägenheten du visar på en gång om jag sett dessa bilder.

Kan du tala om för oss vart denna lägenhet ligger och vilken mäklarfirma?

fasttrackplans sa...

I think those timber supports have given the edge for this architecture. It’s a great idea.