söndag 25 oktober 2009

Macarons

Kanske är Paris världens härligaste stad och macarons det godaste bakverket. "En macaron är inte en biskvi eller en maräng, den ska vara alltigenom mjuk, inte frasig, seg eller smulig" säger
Sébastan Boudet, den franske bagaren som driver Petite France (det omskrivna, omtyckta lilla bageriet på Kungsholmen i Stockholm). Att baka dem lär vara nästintill omöjligt och kräver obegränsat med tid men man kan beställa dem färdiga och perfekta av Sébastian på www.macarong.se. De fina bilderna är plåtade av Carl Kleiner.



2 kommentarer:

Hélène sa...

nej dâ det är inte alls sâ svârt som det kan tyckas, en bra vâg och en bra visp, lite tâlamod och kreativitet sâ har du dina alldeles egna macarons hemma - lovar!

Anonym sa...

Helt livsfarliga grejor det där. Köpte nyligen en sådan där box på 12 stycken som försvann inom knappa två dygn. Ok, ok. Ett dygn. SUCK. Och de andra i familjen fick typ en (1) att smaka på. Tillsammans.

hälsning, Imke